Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
27. 10. 2015,
13.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo VN Malezije MotoGP

Torek, 27. 10. 2015, 13.19

8 let, 3 mesece

Rossijev šef Lin Jarvis: Valentinova poteza je bila napačna

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Yamahin direktor za motošport Lin Jarvis je priznal, da je Valentino Rossi v boju z Marcom Marquezom na VN Malezije ravnal napačno, a meni, da je kazen precej kruta.

Yamahin tovarniški dirkač v MotoGP Valentino Rossi in njegov Hondin rival Marc Marquez sta se na VN Malezije zapletla v trčenje. Marquez je odstopil, Rossi pa dirko končal na tretjem mestu.

"Ne moremo zanikat tega, da je bila Valentinova poteza takšna, kakršne nočemo videli v MotoGP. A istočasno čutimo, da je kazen precej kruta. Še posebej zato, ker Valentino ponavadi ni 'umazan' dirkač, ki bi drugim povzročal težave. Pritožili smo se na Mednarodno motociklistično zvezo, vendar je bila pritožba zavrnjena. Spoštujem pa Lorenzovo mnenje, da bi bila primernejša kazen diskvalifikacija Rossija."

"Kar se je zgodilo, je bila posledica ostrega tekmovanja med Marquezom in Rossijem na prejšnjih dirkah. Po Philip Islandu je Valentino obtožil Marqueza, kar smo videli tokrat, pa je bilo Marquezovo maščevanje za Valentinove izjave v medijih. Vedel sem, kaj si Valentino misli o avstralski dirki, a me ni seznanil s tem, da je to povedal. To je bila njegova odločitev," je za crash.net svoj pogled na incident med Rossijem in Marquzom predstavil Yamahin direktor za motošport Lin Jarvis.

Rossi je nasedel Marquezovi provokaciji

"Če dirko natančno analizirate in preverite vsako Marcovo potezo, ugotovite, da nobena ni bila nelegalna na noben način. Mislim pa, da morate pogledati na zadevo v celoti ter se vprašati o motivaciji njegovega sloga vožnje in nameri, da bi Valentina čim bolj oviral."

Rossijev šef je potrdil, da je bil Valentino razdražen, ker mu je Marquez nagajal: "Posledično mu je prekipelo. Odločil se je za napačno potezo, ko je Marca zrinil na rob steze. Žal je Marc skušal zaviti, zadel Valentinovo nogo, to pa je povzročilo njegov padec."

"Rossi mi je razložil, da mu je v tistem trenutku zaradi trčenja z Marquezom zdrsnila noga. Brca je agresiven gib naprej, v tem primeru je šla njegova noga nazaj. Mislim, da ni zelo pametno, če skušaš brcniti 157 kilogramov težko hondo. Na branim Rossijevih potez, zaradi teh je bil kaznovan. Presodili so, da ta manever ni bil v duhu pravil dirkanja."

"Če noben od dirkačev v Valencii ne konča dirke, bo prvak Valentino"

Rossi bo na finalu v Valencii dirko začel z zadnjega štartnega mesta. V dirko bo vstopil kot vodilni dirkač prvenstva, s sedmimi točkami prednosti pred Lorenzom.

"Kolikor poznam Rossija, ga bo to najverjetneje še bolj motiviralo, da se vrne in skuša spisati še eno nepozabno sezono. Svetovno prvenstvo še zdaleč ni odločeno. Ima sedem točk prednosti. Čeprav ima gromozanski zaostanek, ker bo štartal iz ozadja, se v dirkanju lahko zgodi karkoli. V Valencii sem bil enkrat že stoodstotno prepričan, da bo Valentino osvojil naslov svetovnega prvaka, pa ga ni, ker se je zgodilo nekaj nenadzorovanega (leta 2006 je Rossi v Valencio prišel s prednostjo osmih točk, nato pa padel, tako da je naslov prvaka osvojil Nicky Hayden, op. p.)."

"MotoGP je visoko konkurenčen šport. Čeprav ima Jorge več možnosti, da postane prvak, še zmeraj zaostaja sedem točk. Če na primer noben od dirkačev ne konča dirke, bo prvak Valentino. Igra še zdaleč ni končana," kljub nezavidljivemu položaju Yamahin direktor za motošport Lin Jarvis ne namerava izobesiti bele zastave.

Ne spreglejte