Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi Dani Pedrosa Jorge Lorenzo Marc Marquez

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 9.16

8 let

Rossi: Sploh ne veste, kako sem vesel!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valentinu Rossiju se je po drugem dnevu MotoGP testiranj v Jerezu smejalo z razlogom: z Yamaho mu je uspel preboj med najhitrejše dirkače, ki bodo letos odločali o naslovu svetovnega prvaka.

Drugi dan zadnjih predsezonskih testiranj na španski stezi je za Rossija pomenil veliko rezultatsko prelomnico: prvič, odkar se je novembra vrnil k Yamahi, je bil najhitrejši. Na dozdajšnjih uradnih MotoGP testih sta si vrh lestvic rezervirala Hondin Dani Pedrosa (petkrat) in Valentinov moštveni kolega Jorge Lorenzo (dvakrat). Hondin Marc Marquez je bil trikrat najhitrejši na zasebnih testih Honde in Yamahe v Austinu.

"To ni pomembno, to je zelo pomembno! Tako sem vesel, ne samo zaradi položaja, ampak tudi zato, ker smo spremenili nekaj nastavitev, da bi M1 bolj prilagodili mojemu dirkaškemu stilu. Za nas je zelo pomembno, da razumemo te nastavitve, saj nam lahko pomagajo in vplivajo na moj dirkaški stil – da bi se lahko z motociklom peljal na boljši način in da bi ostal konstantno dober, še posebej z dobrimi časi na rabljenih gumah. Da sem zmogel prvo mesto s časom 39,5, je dobro in da sem tako hiter kot Jorge. Jaz in moja ekipa smo zelo zadovoljni z ritmom in poskušali bomo nadaljevati v tem stilu. Danes bomo imeli novo šasijo z nekaj majhnimi spremembami, ki jo bova tako jaz kot Jorge preizkusila. Upam, da bova sposobna izboljšati raven dirkanja," je povedal Valentino Rossi.

Yamahin direktor Massimo Meregalli pa je še razkril: "Ko bomo ovrednotili razliko med obema šasijama, se bomo odločili, katero bomo uporabili v Katarju."

Danes bodo dirkači MotoGP odpeljali zadnji dan zadnjih predsezonskih testiranj. Otvoritvena dirka prvenstva 2013 jih čaka 7. aprila v Katarju. To bo nočna poslastica pod reflektorji, ki bo na sporedu ob 20.15.

Ne spreglejte