Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
4. 12. 2015,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP reli

Petek, 4. 12. 2015, 20.59

8 let

Rossi: Ko bom končal z motorji, bom začel z avtomobili

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Valentino Rossi je napovedal, da bo po koncu kariere v MotoGP svojo strast do dirkanja tešil na štirih kolesih.

A ta trenutek verjetno še ni tako blizu, saj namerava Valentino Rossi, ki bo 16. februarja 2016 dopolnil 37 let, vsaj še nekaj let ostati v kraljevskem razredu MotoGP. Res je, da ima pogodbo s tovarniško Yamaho podpisano samo še za prihodnjo sezono, a tudi, da jo bo skoraj gotovo podaljšal še vsaj za eno, če že ne za dve sezoni.

Po koncu partnerstva z Yamaho pa bo morda dirkal še s tovarniškim Suzukijem, kjer je šef njegov nekdanji šef pri Yamahi Davide Brivio, ki je tudi Rossijev osebni svetovalec za marketing. Tako ne bi bilo nič čudnega, če bi Valentino v MotoGP dirkal tudi po 40. letu. Rossi si želi kariero v svetovnem motociklističnem prvenstvu končati z vsaj desetimi naslovi prvaka. V dvajsetih letih jih je zbral devet, deseti pa se mu je izmuznil letos na finalu v Valencii.

"Imam veliko strast do avtomobilov, ker je med mojim odraščanjem oče Graziano po koncu motociklistične kariere dirkal v reliju. Ta šport mi je dal veliko strasti, tako kot jih je dal njemu. Ko bom končal v MotoGP, bi rad zelo veliko dirkal z avtomobili. A kakorkoli že, še nekaj let bom skušal ostati v MotoGP. Ko se bom ustavil z motorji, bi lahko nekaj naredil z avtomobili. Ne vem, če bo to reli ali kaj drugega," je za crash.net povedal Valentino Rossi.

Valentino ime že tri izkušnje v reliju za svetovno prvenstvo

Devetkratni svetovni motociklistični prvak je po koncu letošnje sezone v MotoGP nastopil še na reliju v Monzi in zmagal. Takšnih dogodkov se Rossi rad udeležuje zaradi zabave in da zadrži ostrino v dirkaških razmerah.

"Po dolgem času sem se vrnil na ta reli v Monzi, ker ga imam rad. Čutim vznemirjenje na dirki, a je manj pritiska kot v MotoGP, zato uživam. Ta dirkalnik lahko nadzorujem, kar je fantastično. V našem moštvu sta bila tudi Davide Brivio (šef tovarniške ekipe Suzukija v MotoGP) in Uccio (Rossijev največji prijatelj, ki ga spremlja v MotoGP), zato je zmeraj zabavno," je po četrti zmagi na reliju Monza dodal Rossi.

Čeprav je Rossi pustil odprte vse možnosti za nadaljevanje kariere po MotoGP, pa bo verjetno preklopil k reliju. Ima že nekaj izkušenj iz svetovnega prvenstva: leta 2002 je nastopil na reliju po Veliki Britaniji, leta 2006 po Novi Zelandiji, leta 2008 pa spet po Veliki Britaniji. Valentino se je leta 2006 spogledoval tudi s formulo 1 in testiral Ferrarijev dirkalnik, nato pa ostal v MotoGP.

Ne spreglejte