Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
8. 3. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luca Marini Alex Marquez Valentino Rossi

Torek, 8. 3. 2016, 12.19

6 mesecev

Rivalstvo med dinastijo Rossi in Marquez se je raztegnilo na fronto Moto2

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Polbrat Valentina Rossija Luca Marini bo v letošnji sezoni tekmoval v Moto2, kjer bo eden izmed njegovih tekmecev brat Marca Marqueza, Alex Marquez.

Čeprav bosta 18-letni Luca Marini in leto dni starejši Alex Marquez dirkala za različni moštvi, pa bosta imela na voljo enak motor – Kalex. Zato bo njuno prerivanje na stezi še kako zanimivo.

Luca bo odpeljal svojo prvo polno sezono v Moto2. Lani je v tej kategoriji v Misanu nastopil s povabilom organizatorja in zasedel 21. mesto. V svetovnem motociklističnem prvenstvu je sicer Marini debitiral leta 2013 v kategoriji Moto3, prav tako v Misanu. Takrat je bil na kvalifikacijah 29., na dirki pa je odstopil. Rossijev polbrat, ki je z ekipo Forward Racing podpisal večletno pogodbo, je bil lani v evropski različici Moto2 skupno peti.

Bo svetovni prvak iz leta 2014 Alex Marquez letos spet tisti pravi?

Alex Marquez ima v SP veliko več izkušenj kot Marini. Na mednarodni sceni je ognjeni krst doživel leta 2012 v kategoriji Moto3 in po odpeljanih 11 dirkah zasedel skupno 20. mesto. 2013 je v isti kategoriji prvič zmagal in petkrat stopil na stopničke. Bil je četrti dirkač sezone. V sezoni 2014 je dosegel prvi vrhunec svoje kariere: s 3 zmagami in 10 stopničkami je postal svetovni prvak Moto3.

Lani je napredoval v srednjo kategorijo Moto2, kjer pa so njegovi vrhunski rezultati čez noč izpuhteli. Ne le, da ni niti enkrat zmagal, konkurenčen ni bil niti za stopničke. Njegov skrajni domet je bilo četrto mesto.

Valentino Rossi ima največje omrežje v svetovnem motociklističnem prvenstvu

Moštveni kolega Luce Marinija v letošnji sezoni bo Lorenzo Baldassarri, ki je lansko sezono v Moto2 končal na devetem mestu. Njegov najboljši rezultat je bilo tretje mesto. Oba sta člana dirkaške akademije Valentina Rossija.

Valentino že ima lastno moštvo v svetovnem motociklističnem prvenstvu, SKY Racing Team VR46, ki tekmuje v razredu Moto3. Zanj bodo letos dirkali Romano Fenati, Andrea Migno in Nicolo Bulega.

Ker bo Valentino Rossi letos nadaljeval svojo kariero v elitnem razredu MotoGP, bo tako imel pokrite vse tri kategorije svetovnega motociklističnega prvenstva.

Ne spreglejte