Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
7. 2. 2013,
13.44

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Red Bull Mark Webber Lotus Romain Grosjean Sergio Perez McLaren

Četrtek, 7. 2. 2013, 13.44

4 leta, 10 mesecev

Red Bull boljši kot lani, a ne bo dominanten

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tretji dan testiranj je bil dopoldne najhitrejši Felipe Massa, prva dva dneva pa je bil v ospredju Romain Grosjean. Ne le v Lotusu, z začetkom so zadovoljeni v vseh ekipah, tudi v Red Bullu.

Prvi dan testiranj se je Mark Webber še pritoževal nad podkrmarjenjem novega Red Bulla, po drugem dnevu pa je že podal pozitivno oceno: "Mislim, da smo boljši kot lani." Predvsem v ritmu za dirko. "Zelo sem zadovoljen s konstantnostjo dirkalnika. Že zdaj mu zaupam in lahko pritiskam do konca." A četudi so naredili korak naprej, ne pričakujejo, da bodo dominirali kot predlani. "Štiri ali pet ekip je sposobnih zmag. Od dirkačev in ekip bo odvisno, kdo bo najbolj konstanten na vseh 19 dirkah. Na dneve, ko ne bomo mogli zmagati, bodo tretja, četrta in peta mesta zelo pomembna," razmišlja vodja Red Bullove ekipe, Christian Horner. Sebastian Vettel, ki bo branil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka, je v RB9 prvič sedel ta četrtek.

Grosjean: E21 ima dobre temelje

Uvodna testiranja nove sezone formule 1 je najboljše začela Lotusova ekipa. Romain Grosjean je bil prvi dan tretji, v sredo pa najhitrejši. "Čeprav testiranja ne pomenijo veliko, pa je vseeno lepo, če si v ospredju," je strnil Francoz, ki je v četrtek dirkalnik E21 predal Kimiju Räkkönenu. "Dirkalnik je na vseh področjih nekoliko boljši. Po drugem dnevu lahko rečem, da ima dobre temelje." Za Lotus bo sezona 2013 tretja po reorganizaciji dela in tako je napočil čas za preboj v sam vrh, dodaja tehnični direktor James Allison: "Imamo vsa sredstva, da smo konkurenčni. Ni razloga, da se ne bi borili v osredju."

Perez: Kot da bi začel iz ničle

S svojim debijem za McLaren je bil zadovoljen Sergio Perez. V sredo je dosegel sedmi čas (za Grosjeanom je zaostal dobro sekundo). Za Mehičana je bil to predvsem dan za privajanje. "V dirkalniku je vse drugače, od pedalov do volana. Kot da bi začel iz ničle. A vse je šlo v pravo smer. Zame je bil to super dan." Za oceno, kako konkurenčen je MP4-28, pa je še prezgodaj. "Takoj sem videl, da ima dirkalnik potencial. Ne vemo, kako konkurenčen je proti ostalim, a občutek v njem je zelo dober. Rekel bi, da je dober in mehanični in aerodinamični oprijem." S podobnim izzivom kot Perez v McLarnu se pri Sauberju sooča Nico Hülkenberg. In tudi Nemec se ne pritožuje.

Ne spreglejte