Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
22. 7. 2012,
20.51

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lotus Michael Schumacher Mercedes

Nedelja, 22. 7. 2012, 20.51

4 leta, 10 mesecev

Räikkönen: Boljše kvalifikacije in lahko bi preganjali vodilne

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Joj, te kvalifikacije, si znova misli Kimi Räikkönen. Če ne bi bil v soboto le 10.: "Bi lahko preganjali tudi vodilne". Več od sedmega mesta si je na VN Nemčije želel Michael Schumacher.

Nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen (Lotus) je po kazni Sebastianu Vettlu (Red Bull) nemško VN končal na tretjem mestu. To so njegove četrte stopničke v sezoni, s katerimi se je povratnik v formulo 1 povzpel na četrto mesto skupnega seštevka - osem točk pred Lewisa Hamiltona (McLaren). "Lepo je, da sem dosegel nove stopničke, a bi jih raje na stezi," je dejal v prvi izjavi.

Räikkönen, ki za vodilnim v seštevku in tokratnim zmagovalcem Fernandom Alonsom (Ferrari) zaostaja 56 točk, je skozi cilj desete dirke sezone pripeljal 16 sekund za Špancem. Prepričan je, če bi bil lahko v igri za zmago, če bi na kvalifikacijah osvojil šele 10. mesto. "Glede na štartno mesto sem dosegel največ, kar je bilo možno. Če bi v soboto na mokrem našli boljši ritem in bi lahko štartali višje, se tako znebili gneče, bi lahko preganjali tudi vodilne. A je, kar je. Želimo si še več. Dirkalnik je bil na dirki res dober. Osvojili smo lepo število točk, tako da gremo lahko pozitivni na naslednjo dirko."

Pred sezono bi bil Kimi zadovoljen s četrtim mestom v seštevku, zdaj ostaja grenak priokus. "Če bi mi januarja rekli, da bom sredi prvenstva četrti, bi bil zelo zadovoljen. To ni slabo mesto, a mislim, da imamo dovolj dober dirkalnik, da bi osvojili več točk. Želim si zmag. Celotna ekipa trdo dela, da bi se to zgodilo. Bomo videli, kaj lahko naredimo v drugem delu sezone."

Schumacher: Iz dirkalnika sem iztisnil vse

Če ima Räikkönen po dveh letih odstotnosti z 10 dirk že 98 točk, Michael Schumacher (Mercedes) v svoji tretji povratniški sezoni (po treh letih dirkaške upokojitve) zaseda skupno 12. mesto. Ima 29 točk, od tega 27 z zadnjih treh dirk.

S taktiko postanka več je na domači dirki, kjer Nemec ni zmagal vse od leta 2006 (takrat je uspelo prav njemu, a s Ferrarijem), zasedel sedmo mesto. "S tretjega štartnega mesta se domačo dirko lahko končna bolje kot na sedmem mestu, a sem iz dirkalnika iztisnil vse. Žal kaj več ni šlo. Res škoda, ker sem si za svoje Mercedesove kolege želel več." Maksimalno se bo potrudil tudi na naslednji dirki - to bo VN Madžarske naslednji konec tedna - da doseže vsaj peto mesto, ki se ga je nadejal to nedeljo.

Ne spreglejte