Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

MXGP Ruben Fernandez Jeffrey Herlings Jaka Peklaj Jeremy Seewer Jan Pancar Tim Gajser Tim Gajser motokros

Ponedeljek, 13. 2. 2023, 7.00

1 leto, 2 meseca

Še mesec dni do začetka svetovnega prvenstva v motokrosu

Prva dirka leta, prve stopničke za Gajserja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Tim Gajser 2023 | Tim Gajser je na svojem novem motorju za sezono 2023. | Foto Honda Pro Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je na svojem novem motorju za sezono 2023.

Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je na prvi pripravljalni dirki za novo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu osvojil drugo mesto. Na italijanskem prvenstvu v Ponte A Egoli so v nižjih dveh razredih vozili še trije slovenski tekmovalci.

Gajser Sardinija 2022
Sportal Gajser in Herlings se pripravljata za epski spopad

Tim Gajser | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Tim Gajser Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Za aktualnim svetovnim prvakom v kraljevem razredu motokrosa MXGP Timom Gajserjem je uspešen mesec dni testiranj novega motorja in kondicijskih priprav na Sardiniji. "Lani sem bil prvak in jasno bo to moj cilj tudi v novi sezoni. Nikoli nisi tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Poskušam biti še boljši. Na Hondi CRF450R smo naredili več sprememb in vse so delovale zelo dobro," je po končanih testiranjih povedal Gajser. Petkratni svetovni prvak ima v Hondini tovarniški ekipi novega ekipnega kolega in tekmeca Španca Rubena Fernandeza. Na progi Riola Sardo in na plaži pred polotokom San Giovanni di Sinis na Sardiniji so posneli tudi atraktiven video in fotografije, da nas še dodatno razvnamejo pred začetkom novega prvenstva.

AMZS
Sportal Optimistična pričakovanja so morali ustaviti, AMZS išče dolgoročna rešitve

Tim Gajser 2023 | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo V Toskani prva pripravljalna dirka

To se začenja z VN Argentine 12. marca. Dirk bo 19, potem ko Sloveniji ni uspelo najti lokacije za dirkališče, na katerem bi gostila dirko svetovnega prvenstva. Finale bo tako prvega oktobra v Veliki Britaniji (Matterley Basin). Da pa bo Tim dobro pripravljen na svetovno prvenstvo MXGP, kot vsako leto dirka na nekaj dirkah italijanskega prvenstva. Prva je bila pretekli konec tedna v Toskani na progi Ponte A Egola.

Gajser je prvo vožnjo MX1 končal na tretjem mestu, drugo pa na drugem, a z minimalnim zaostankom v obeh. Tako je osvojil skupno drugo mesto. Obe vožnji in prvo dirko odprtega italijanskega prvenstva je dobil aktualni svetovni podprvak Jeremy Sewer (Yamaha). Maxime Renaux (Yamaha) je bil tretji, Mattia Guadagnini (GasGas) četrti, Timov ekipni kolega Fernandez pa šesti. Jeffrey Herlings (KTM), ki se vrača po poškodbi in bi moral biti prvi Gajserjev izzivalec za naslov prvaka, na zimskih dirkah v Italiji ne nastopa.

Ruben Fernandez in Tim Gajser | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Ruben Fernandez in Tim Gajser Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo

V Toskani so odpeljali še dirki v MX2 in 125. Jan Pancar (KTM), ki bo še zadnje leto nastopal v svetovnem prvenstvu MX2, je osvojil 11. mesto. Zmagal je Simon Langenfelder (GasGas). Na 125-kubičnem motorju pa sta nastopala Jaka Peklaj (Husqvarna) in Žan Oven (Yamaha). Točke je osvojil Peklaj, ki je bil skupno 12.

Thomas Kjer Olsen
Sportal Lani se je boril za življenje, zdaj je spet na motorju
AMZS športnik leta 2022
Sportal Pancar v leto 2023 z veliko, a drago spremembo #video
AMZS športnik leta 2022
Sportal "Imam sobo za pokale, ampak je že zdavnaj premajhna" #video
Ne spreglejte