Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
8. 6. 2011,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dani Pedrosa MotoGP

Sreda, 8. 6. 2011, 16.01

8 let

Pedrosa: Simoncelli mi je uničil prvenstvo!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je svojega rivala v MotoGP Marca Simoncellija obtožil, da mu je s trčenjem v Le Mansu uničil letošnje prvenstvo.

Španec si je v incidentu zlomil desno ključnico in je zaradi tega izpustil domačo VN Katalonije, nato pa se je odpovedal tudi nastopu v angleškem Silverstonu, ki bo na sporedu ta vikend. Simoncelli je bil za nevarno dirkanje v Franciji kaznovan že med samo dirko, saj ga je doletela kazen vožnje skozi bokse, v Barceloni pa se je moral zagovarjati tudi pred vodilnimi možmi MotoGP. Italijan je po zaslišanju obljubil, da bo v prihodnosti ravnal drugače. Prvič je to dokazal že na VN Katalonije, ko je bil povsem neprepoznaven, saj je njegova agresivnost popolnoma izginila. A to kaj malo koristi poškodovanemu Pedrosi, ki zaradi odsotnosti izgublja stik z vodilnimi dirkači.

''Odgovorni na dirkah bi morali ukrepati takoj, ko so se dirkači prvič pritožili glede njegovih nevarnih manevrov. Ob prvi priložnosti bi ga morali odločno kaznovati in tako zagotoviti, da se stvari ne bil več nikoli ponovile. A oni pač imajo svojo politiko. V moji situaciji je nekdo uničil moje prvenstvo in to je težko požreti, a je to nekaj, kar moram sprejeti,'' je pred Silverstonom povedal Dani Pedrosa.

Hondin dirkač je po Barceloni na lestvici dirkačev padel na četrto mesto in ima za vodilnim Yamahinim dirkačem Jorgejem Lorenzom 37 točk zaostanka. Njegov deficit se bo po Silverstonu prav gotovo še povečal.

''Izpustil sem dirko v Barceloni, ki je nekaj posebnega zame, in izpustil sem tudi priložnost, da osvojim naslov svetovnega prvaka in to v času, ko sem imel dober dirkaški paket, ko sem se počutil super in motocikel je tako dobro deloval. Sedaj ne morem reči, na katerem nivoju sem. Upam, da se bom kmalu vrnil na motocikel,'' je še povedal španski dirkač.

Ne spreglejte