Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 2. 2020,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Natisni članek

Valentino Rossi

Torek, 25. 2. 2020, 11.44

4 leta, 7 mesecev

Padec Valentina Rossija, ki je nekoliko v skrbeh

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,38

1

Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Najboljši motociklisti imajo še zadnja testiranja v Katarju, kjer bo tudi prva tekma letošnjega svetovnega prvenstva. Valentino Rossi, prvi zvezdnik tega športa, je potarnal, da imajo v ekipi še vedno težave z obrabo pnevmatik.

V zadnjih letih so vozniki Yamahe na dirkah imeli težave z obrabo zadnjih pnevmatik. Michelin naj bi za sezono 2020 naredil pnevmatike, ki naj bi bile bolj vzdržljive, s tem pa bi imela Yamaha in Suzuki nekaj malega prednosti pred konkurenco.

Valentino Rossi | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Podobne težave kot lani

Kljub temu je Rossi po ponedeljkovem testiranju v Katarju dejal, da ima še vedno težave z zadnjo pnevmatiko. "To je razlog za to, da sem končal na 12. mestu. Skrbi nas, da nimamo pravega tempa, saj imamo tako kot lani v drugem delu dirke težave, predvsem z zadnjo pnevmatiko. Zaradi tega ne morem držati tempa."

"Poskušali smo prvi dan in včeraj smo poskusili dvakrat. Dobili smo nekaj podatkov in pred dirko bomo to poskusili odpraviti. Na splošno se na motociklu ne počutim slabo, saj smo popravili nekatere nastavitve in mi je šlo dobro. V uvodnih krogih sem bil precej hiter, a velika težava je obraba pnevmatik, kar je zelo podobno težava, kot smo jo imeli lani. Zaradi tega smo zaskrbljeni," je razlagal Rossi, ki je pred kratkim praznoval svoj 41. rojstni dan.

Doživel padec, a je z njim vse v redu

Med drugim so devetkratnega svetovnega prvaka vprašali, ali je vsaj malo bolje kot lani, a je odvrnil, da je zelo podobno kot lani. "Prav tako je težko razumeti vse skupaj, saj bilo na testiranjih v Maleziji že zelo dobro. Tudi tempo z obrabljenimi pnevmatikami ni bil slab. Tukaj (v Katarju, op. p.) imamo več težav."

Njegov ponedeljkov trening je prekinil padec v drugem zavoju. "Na žalost sem v zavoj šel nekoliko bolj desno. V prvem krogu moraš biti zmeraj pozoren v tem zavoju. Zdrsnil mi je sprednji del, ampak z menoj je vse v redu," je za motosport.com povedal devetkratni svetovni prvak.

Prva dirka bo na sporedu 8. marca v Katarju.

Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi: To bi bila najhujša stvar, sploh zame
Ne spreglejte