Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michael Schumacher

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 10.55

8 let

Nemci razkrili mesto Schumacherjeve nesreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bitka Michaela Schumacherja za življenje se nadaljuje. Zdravniki so bili na novinarski konferenci skopi pri posredovanju podatkov. Stanje ostaja zelo kritično.

Vsi ljubitelji športa in tudi tisti, ki ga ne spremljajo pogosto, so z nestrpnostjo pričakovali začetek novinarske konference, ki naj bi razkrila, kakšno je zdravstveno stanje nekdanjega odličnega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja. Sprva so sporočili, da je Nemec še vedno v zelo kritičnem stanju in v umetni komi. Ne morejo niti predvidevati, kaj se bo zgodilo v prihodnje, saj ima glavo težje poškodovano.

Prve besede kajpak niso bile spodbudne, nič drugače ni bilo v nadaljevanju. "Rad bi dejal, da se je nesreča zgodila na pravem mestu, ker so Michaela takoj prepeljali v bolnišnico in so ga operirali takoj, ko je prišel. Vse, kar je bilo treba storiti, smo naredili. Sicer vam še ne moremo povedati, kdaj bo okreval, v tem trenutku na to vprašanje še ne moremo odgovoriti. Lahko rečemo, da se bojuje za svoje življenje. Mislimo, da je njegovo zdravstveno stanje zelo resno. Ne moremo povedati, kakšen bo razplet. Njegovo stanje nenehno spremljamo, a je še prezgodaj reči, kaj se bo zgodilo. Ne moremo dati napovedi. Mislim, da mu je bila čelada v pomoč. Brez nje ga ne bi bilo tukaj," je dejal prof. dr. Jean-Francois Payen, ki je bil del zdravniške ekipe pri operaciji Michaela Schumacherja.

Telesna temperatura Schumija se giblje med 34 in 35 stopinjami, še poudarjajo, niso pa izključene trajne poškodbe možganov.

Zdravniki se bodo na vse kriplje trudili, da bi pomagali Michaelu, ki bo 3. januarja praznoval 45. rojstni dan. Njihov glavni cilj je, da vzpostavijo dobro prekrvavitev v možganih in znižajo pritisk, medtem ko o morebitnih nadaljnjih operacijah še ne govorijo. Francoski kirurg je zanikal poročanja nemškega medija Bild, da naj bi Schumacher ponoči prestal dve operaciji glave: "Ne načrtujemo druge operacije. Ne čutimo, da bi jo v tem trenutku potreboval. Smo v nenehnem stiku z njegovo družino, ki je ob njegovi bolniški postelji. Michael ostaja pod splošno anestezijo."

Naj spomnimo, da si je Michael Schumacher na smučanju v Meribelu ob padcu na skalo huje poškodoval glavo, zaradi česar so ga pripeljali v bolnišnico v Grenoblu.

V bolnišnici je tudi poostren nadzor nad posredovanjem informacij. Medicinske sestre in zdravniki ne smejo uporabljati mobilnih telefonov.

Ne spreglejte