Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
20. 4. 2012,
14.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Bahrajna Force India Nico Rosberg Mercedes Red Bull

Petek, 20. 4. 2012, 14.51

7 let, 12 mesecev

Najhitrejši Rosberg, člani Force Indie zbežali v hotel

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nico Rosberg (Mercedes) je dobil drugi trening za VN Bahrajna. Dirkači so se posvečali iskanju nastavitev za dirko. Force India je trening izpustila in se predčasno vrnila v hotel.

Pred skoraj praznimi tribunami je mirno minil drugi prosti trening za VN Bahrajna. Večina dirkačev je naredila od 25 do 35 krogov, a se z inženirji posvečala iskanju nastavitev za nedeljsko dirko, tako da v drugi polovici treninga skorajda nihče več ni izboljšal svojega časa z začetka. Ker ni nihče skušal odpeljati kvalifikacijskega kroga, so bile tudi razlike mnogo višje od pričakovanj. Nico Rosberg (Mercedes) je tako na prvem mestu odpeljal pol sekunde hitreje od drugouvrščenega Marka Webbra in sedem desetink hitreje od tretjega Sebastiana Vettla (oba Red Bulla). V prvi šesterici sta bila še oba dirkača McLarna in Michael Schumacher (Mercedes). Med to šesterico velja iskati zmagovalca nedeljske VN Bahrajna. Romain Grosjean in Kimi Räikkönen (oba Lotus), ki veljata za skrita aduta četrte dirke sezone, sta zaostala sekundo in osem desetink oziroma dve sekundi in tri desetinke.

Mirno na stezi, mnogo več drame pa je bilo pred začetkom treninga v zakulisju. Force India je namreč izpustila drugi trening. Uradno pojasnilo: logistični razlogi. Ker so se bali, da bi znova zapeljali med protestnike, kot se je enemu od njihovih vozil zgodilo v sredo, so se odločili, da se iz Sakhirja v hotel v Manamo vrnejo že sredi dneva in ne proti večeru, ko bo nad Bahrajn padla tema. Člani ostalih moštev se počutijo varne, čeprav zdaj tudi iz Sauberja poročajo, da so v četrtek zvečer srečali zamaskirane protestnike. Bernieja Ecclestona poteza Force Indie ni ganila: "Jaz ne morem odpovedati dirke. Protestniki nimajo nič z nami, nič z dirko." Dejal jim je, da se lahko pelje z njimi, če se bodo tako počutili varneje. O medijskem poročanju o varnosti pa pravi: "Vam je to všeč. Potrebuje potres ali nekaj takega, da o tem lahko pišete." Nazaj k Force Indii: na sobotnih kvalifikacijah in dirki bodo nastopili, čeprav se VN končana še dobro uro kasneje kot petkov drugi trening.

Ne spreglejte