Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
17. 4. 2016,
20.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

mercedes f1 formula1 VN Kitajske

Nedelja, 17. 4. 2016, 20.20

6 let, 7 mesecev

''Na kitajskem vrtiljaku sem porabil vse svoje džokerje''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Mercedesov dirkač Lewis Hamilton si v nadaljevanju sezone ne sme več privoščiti katastrofalnih dirk, če želi ostati v boju za naslov svetovnega prvaka formule 1.

Lewis Hamilton je letos vase posesala negativna spirala. Iz dirke v dirko so njegovi rezultati slabši: na prvi dirki je bil drugi, na drugi tretji, na tretji pa sedmi. Večjo smolo, kot jo je imel na Kitajskem, si je težko zamisliti. Najprej so mu morali zamenjati menjalnik in bi posledično moral v štartni koloni nazadovati za pet mest.

 

A to se sploh ni zgodilo, saj mu je na kvalifikacijah odpovedal sistem za povrnitev energije in ni odpeljal niti enega hitrega kroga. Z  novim motorjem je nedeljsko dirko začel z zadnjega mesta. Kmalu po štartu dirke je v trčenju s Felipejem Nasrom zlomil prednje krilce. Po odpeljani dirki za VN Kitajske je bil njegov skrajni domet sedmo mesto. Rešil je vsaj 6 točk.

 

"Definitivno je to bilo kot na vrtiljaku. Dokaj strašljiva dirka, a sem pridobil nekaj dobrih izkušenj pri prehitevanju. Nekoga sem prehitel po zunanji strani sedmega ovinka in nekoga po zunanji strani osmega ovinka. To rad počnem – ljudi presenetim, ko tega ne pričakujejo. Pa še to s poškodovanim dirkalnikom. Na to sem ponosen," je po dirki za VN Kitajske za crash.net hitel razlagat Lewis Hamilton.

Aktualni svetovni prvak formule 1 je iz kitajske dirke izvlekel tudi pozitivne stvari. | Foto: Aktualni svetovni prvak formule 1 je iz kitajske dirke izvlekel tudi pozitivne stvari.

"Bil sem povsem zadnji in končno sem dobro štartal!"

Lewis Hamilton je imel pred tretjo dirko na Kitajskem za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom 17 točk zaostanka, po njej se je razlika povečala na 36. Britanec zaradi tega ni padel v depresijo, ampak je našel prostor za šalo: "Bil sem povsem zadnji in končno sem dobro štartal! Od zdaj naprej lahko to obrnem v svojo korist. Pred menoj je še dolga pot in veliko se lahko še zgodi. A džokerjev resnično nimam več na voljo."

Ne spreglejte