Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Mihevc

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 18.36

7 let, 12 mesecev

Mladenič, ki hoče postati prvi slovenski dirkač f1, že prebil led v kartingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komaj 14-letni Gašper Mihevc si je na nočni dirki v italijanski Adrii v kraljevski karting kategoriji KF v seriji World Series Karting (WSK) pridirkal prve stopničke.

Naš talentiran mladenič Gašper Mihevc je na prvi nočni tekmi osvojil 3. mesto, zmagal pa je njegov moštveni kolega Leonardo Lorandi. To je vsekakor dober obet in super popotnica pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v kartingu, na katerega se Mihevc s svojim moštvom že intenzivno pripravlja.

Gašper v kartingu vozi že pet let, lani se je prvič preizkusil na nekaterih dirkah v tujini. Pozimi je uspešno opravil testiranja pri italijanski ekipi Baby Race, satelitskem moštvu znamenitega Tony Karta, letos dobil dostop do njihovega materiala in začel nastopati na dirkah v Italiji.

Gašperjeva dirkaška idola sta Fernando Alonso in Nico Rosberg

"Preboj iz Slovenije je skoraj nemogoč. Pri nas za avtomoto šport ni nikakršnega posluha politike in gospodarstva, zato nam propadajo objekti, pri gradnji novih pa je preveč birokratskih ovir. Zato smo se tudi odločili za odhod v Italijo, kjer pa se je dokazati seveda težko. Najboljši fantje so dejansko tovarniški dirkači, ki letno v gokartih presedijo po 300 dni," je povedal Gašperjev oče Damjan Mihevc.

Gašper Mihevc vozi v najbolje zasedeni kategoriji KF (gokarti s 125-kubičnim motorjem), kjer pa je s 14 leti med najmlajšimi. Najboljši dirkači so stari okrog devetnajst ali celo dvajset let. Zato je prva sezona namenjena predvsem kaljenju in pripravi za prihodnost.

Življenjski cilj Gašperja Mihevca je postati prvi slovenski dirkač formule 1. Fant, ki obiskuje ljubljansko osnovno šolo Oskarja Kovačiča, obožuje karting in formulo 1. Njegova glavna dirkaška idola pa sta Fernando Alonso in Nico Rosberg.

Ne spreglejte