Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2023,
14.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Jaka Peklaj Jan Pancar motokros Gal Hauptman Luka Milec

Ponedeljek, 3. 4. 2023, 14.00

1 leto

Motokros

Pancar začel branjenje italijanske lovorike, v Prilipah prva dirka DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Motokros splošna | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prilipe pri Brežicah so gostile uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu. V najmočnejših kategorijah sta slavila Luka Milec v razredu MX open in Gal Hauptman v razredu MX2. V italijanskem prvenstvu pa sta dirkala Jan Pancar (osmo mesto v MX2) in Jaka Peklaj (drugo mesto v 125).

Jeffrey Herlings Sardinija
Sportal Herlings se je vrnil: stota zmaga!
Tim Gajser zaradi poškodbe še ne tekmuje, pa tudi sicer le redko nastopa na dirkah državnega prvenstva. Jan Pancar se je udeležil dirke italijanskega prvenstva. Ker je v drugi vožnji padel, je osvojil osmo mesto. Lani je Pancar osvojil italijansko prvenstvo v MX2. V mladinski konkurenci je s 125 kubičnim motorjem vozil še Jaka Peklaj in osvojil drugo mesto. Pred sezono je imel poškodovano ključnico.

Tekmovalci razredov MX2 in MX open so, kot je že v navadi v zadnjih letih, vozili skupaj. V razredu MX2 se je Gal Hauptman kmalu po štartu prebil na prvo mesto in je nato prednost pred tekmeci do konca samo še povečeval ter zanesljivo osvojil prvo mesto. V ozadju je potekal oster boj za drugo mesto, ki je pripadlo Alenu Gajserju, tik za njim pa se v cilj pripeljal bolgarski voznik Viktor Nejčev.

Tudi druga vožnja v razredu MX2 ni prinesla posebnih presenečenj. Znova je progo najbolje odvozil Hauptman, kar mu je prineslo prepričljivo zmago v skupnem seštevku dirke z maksimalnim izkupičkom 50 točk. Tako kot v prvi vožnji se mu je najbolj približal Gajser, tretje mesto pa je zasedel Matevž Robek. Peto mesto v prvi in četrto v drugi vožnji pa sta zadostovali za skupno tretje mesto, ki ga je osvojil hrvaški voznik Luka Kunić.

V najmočnejšem tekmovalnem razredu MX open je Luka Milec brez posebnih težav dobil start in po izredni vožnji tudi prvo vožnjo z lepo prednostjo pred Denisom Jakšo. Tretje mesto pa si je privozil Miha Bubnič.

Milec tudi v drugi vožnji ni imel resnega tekmeca ter pristal na najvišji stopnici zmagovalnega odra. Jakša je prav tako ponovil drugo mesto iz prve vožnje, na tretjem mestu pa je drugo vožnjo končal Tadej Dolinar. V takšnem vrstnem redu so se vozniki zvrstili tudi na odru za zmagovalce.

Italijanska Arma di Taggia je bila prizorišče prve od štirih dirk za svetovno prvenstvo žensk v enduru. Slovenske barve je branila Tjaša Fifer. Dvakratna motošportnica Slovenija v letih 2021 in 2022 se je hrabro spopadla z zahtevnimi trasami in specialnimi preizkušnjami, ki so jo čakale na strmih in težko prehodnih terenih, ki se nahajajo le nekaj kilometrov nad San Remom. Prvi dan je osvojila 14. mesto, drugi dan pa deveto.

Naslednja od skupaj sedmih dirk državnega prvenstva bo sedmega maja v Semiču. Že prihajajoči velikonočni konec tedna pa sledi četrta dirka svetovnega prvenstva. Kvalifikacijska dirka za veliko nagrado švice bo v soboto osmega aprila, obe glavni vožnji pa v ponedeljek, 10 aprila (in torej ne v nedeljo).

Tim Gajser 2023
Sportal Gajser kmalu na motorju, tekmeci dirkajo na Sardiniji
Ne spreglejte