Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
18. 3. 2012,
11.12

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Avstralije Nico Rosberg Michael Schumacher Mercedes Sauber

Nedelja, 18. 3. 2012, 11.12

1 leto, 8 mesecev

Mercedesa izdale gume, Sauber tretji

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Michael Schumacher je odstopil zaradi okvare menjalnika, Nico Rosberg je brez točk ostal po trčenju, a ključni razlog za neuspeh Mercedesa na VN Avstralije je v obrabi pnevmatik.

Mercedes je s četrtim mestom Michaela Schumacherja in sedmim Nica Rosberga po kvalifikacijah velja za resnega kandidata za stopničke na uvodni dirki sezone 2012. Potihem so se nadejali, da so celo hitrejši od lanskih prvakov, Red Bulla. Na nedeljski VN Avstralije pa so ostali brez ene same točke. Ross Brawn je krivdo za neuspeh zvalil na veliko obrabo Pirellijevih pnevmatik.

"Po zelo vzpodbudnem začetku konca tedna pa danes nismo dosegli dobrega rezultata. Kljub odličnemu štartu sta imela tako Nico kot Michael že od prvega kroga težave s pnevmatikami. Iz kroga v krog, ko se je višala temperatura asfalta, pa smo imeli vse več težav z obrabo pnevmatik. Vseeno ostajamo pozitivni, saj smo tu in na testiranjih dokazali, da imamo v temeljih hiter dirkalnik. Odkriti moramo vzrok za današnje težave in se tako izboljšati," je razložil Ross Brawn.

Rosberg bi sicer lahko dobil nekaj točkovnih drobtinic, a je po trku s Sergiom Perezom (Sauber) v zadnjem krogu izgubil pet mest. Za Schumacherja se je dirka končala že v prvi tretjini, ko je ostal brez tretje prestave. "Verjamem, da bi lahko dosegel dober rezultat. Iz tega vikenda lahko vzamem nekaj pozitivnih stvari. Dirkalnik je vsekakor korak naprej," je strnil Michael Schumacher.

Oba Sauberja do točk

Sauberju po kvalifikacijah ni kazalo na točke, Sergio Perez je moral po menjavi menjalnika celo štartati iz zadnje vrste, a dirka je vse postavila na glavo. In ekipa Petra Sauberja je bila po 58 krogih ob McLarnu in Red Bullu edina, ki je z obema dirkačema prišla med 10. Kamui Kobajaši je bil šesti, Perez pa z enim samim postankom osmi (če ne bi trčila z Rosbergom, bi bil šesti). "Naša dirkača sta imela izjemno dirko, še posebej Sergio, ki je začel kot zadnji, a bil osmi. Zelo sem vesel, da smo po težkih kvalifikacijah odgovorili. V sezono smo šli z visokimi pričakovanji in danes smo zastavljen cilj dosegli," to je redno doseganje točk, je poudaril Peter Sauber. Še več: Sauber je z 12 točkami po uvodni dirki v konstruktorskem seštevku na tretjem mestu, tudi pred Ferrarijem.

Kaj se je pravzaprav zgodilo v zadnjem krogu, ko je Perez izgubil dve mesti, Rosberg pa kar pet? Mehiški dirkač Sergio Perez razlaga: "V zadnjem krogu je Pastor trčil in jaz sem za njim zavrl, a tako me je Nico prehitel. Najina dirkalnika sta se dotaknila. Sam sem moral dirko končati s povsem uničenimi pnevmatikami. Nisem zadovoljen, da sem v zadnjem zavoju izgubil šesto mesto, a sem vesel, da je ekipa končala na šestem in osmem mestu, kar je dober začetek sezone."

Ne spreglejte