Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
30. 3. 2012,
10.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Felipe Massa Fernando Alonso Ferrari Sergio Perez

Petek, 30. 3. 2012, 10.46

7 let, 12 mesecev

Massa: Vem, da lahko računam na podporo ekipe

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Želim, da se stvari vrnejo v normalne tirnice, da bom lahko pokazal svoj talent," se hrabri Felipe Massa (Ferrari), ki je sezono začel z dvema ničlama. Že dve leti je v senci Fernanda Alonsa.

Na zadnjih 40 velikih nagradah je Felipe Massa zbral 262 točk in se na zmagovalni oder uvrstil le petkrat. Fernando Alonso je v drugem Ferrariju v tem času osvojil 544 točk in sedemkrat zmagal. Po dveh ničlah v začetku sezone 2012 in 19. mestu v skupnem seštevku je brazilski dirkač italijanskega ponosa: "Razočaran sem. Tega ne smem zanikati. Boli, če na dveh dirkah ne osvojiš točk."

"A zdaj je čas, da obrnemo list. Ni prvič, da doživljam težke trenutke. Vem, da se stvari lahko hitro spremenijo. Naredil bom vse, da se ta negativni niz konča," v zapisu za Ferrarijevo spletno stran obljublja 30-letnik. "Želim, da se stvari vrnejo v normalne tirnice, da bom lahko pokazal svoj talent, kot sem ga nekoč že in kot ekipa ve, da ga znam." Da bi do VN Kitajske, ki sledi čez dva tedna F2012 prilagodili Felipeju, se je ta vrnil v Maranello, kjer bo še ves naslednji teden delal z inženirji na izboljšavah.

Čeprav italijanski mediji zahtevajo njegovo zamenjavo, Masso hrabri javna podpora vodstva ekipe. "Zelo vesel sem, ko berem in slišim, kaj pravijo predsednik Montezemolo, šef Stefano Domenicali in moj ekipni kolega Fernando. Njihove besede niso presenečenje, saj vem, da lahko računam na njihovo podporo. So moja druga družina in so že vsa ta leta. Čutim, da zaupajo vame. Da mi ekipa vzajemno skuša pomagati."

"Pritisk, komentarji in govorice me ne frustrirajo. Briga me zanje. To ni moj problem," na špekulacije, da ga lahko zamenjajo sredi sezone, odgovarja Massa. Glavni kandidat je Sergio Perez (Sauber). Ferrari je svojega rednega dirkača nazadnje sredi sezone zamenjal leta 1992. To je bil Italijan Ivan Capelli. Takrat je bil dirkalnik F92A prava katastrofa. O njem bomo pisali v nedeljski rubriki "Iz zgodovine formule 1".

Ne spreglejte