Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
16.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marc Marquez MotoGP

Sreda, 14. 8. 2013, 16.40

7 let, 12 mesecev

Marquez: Stonerjev test povečuje naše možnosti za naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nedavna vrnitev Avstralca Caseyja Stonerja na dirkalni motocikel MotoGP, ta je v Montegiju opravil preizkus za Hondo, je razveselila tudi Marca Marqueza.

Vodilni dirkač letošnjega svetovnega prvenstva je namreč prepričan, da so pri Hondi potegnili pravo potezo, ko so na testiranje zvabili nekdanjega svetovnega prvaka. "Podatkov o testiranju v Montegiju sicer še nimam, saj z Japonci še nisem govoril, sem pa prepričan, da je Casey motocikel priganjal do skrajnih meja zmogljivosti, kar je nadvse pomembno tako za Hondo kot tudi zame in Danija (Pedroso, op. p.)," je povedal Marquez, ki v svoji prvi sezoni v kraljevskem razredu navdušuje in se v Indianapolis, kjer je lani zmagal v razredu moto2, odpravlja kot eden od največjih favoritov za zmago. Mladi Španec dvomi o sposobnostih japonskih testnih voznikov, ki jih Honda običajno najame za tovrstna testiranja, zato je bil toliko bolj vesel, da je zmogljivosti njegove Honde tokrat preveril preizkušen dirkač: "Včasih preizkušajo določene nove komponente in izboljšave motocikla, a če ob tem dirkalnika ne priganjajo do skrajnih meja, ti podatki na koncu niso vredni prav veliko."

Stoner, ki se je po koncu lanske sezone upokojil, je z vrnitvijo na motocikel še podžgal govorice, da naj bi se v prihodnji sezoni vrnil med najboljše, pa čeprav le tu in tam na kakšni dirki s posebnim povabilom, a sam vztraja, da se to ne bo zgodilo. "Zadovoljen sem s potekom testiranja, premislil pa si nisem. O kakšnih nastopih na dirkah s posebnim povabilom ne razmišljam. Tega ni v mojih načrtih, je navijače razočaral svetovni prvak iz let 2007 in 2011, ki je v "pokoju" presedlal na štiri kolesa in trenutno tekmuje v avstralski seriji V8 Supercars.

Naslednja dirka letošnjega svetovnega prvenstva MotoGP bo že ta konec tedna na znamenitem ovalu Indianapolisa v ZDA.

Ne spreglejte