Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2013,
18.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastian Vettel Mark Webber

Sobota, 6. 7. 2013, 18.18

8 let, 1 mesec

Hamilton presenečen, Vettel in Webber gresta na zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi deveto preizkušnjo letošnjega svetovnega prvenstva formule ena bo s prvega mesta začel dirkač Mercedesa. Tokrat, tako kot v Silverstonu, Lewis Hamilton. Red Bull v dobrem položaju za zmago.

"Ponosen sem, da mi je uspelo Mercedes danes pripeljati do najboljšega štartnega mesta. Dolgo sem že z Mercedesom in vem, kako pomemben je za to znamko dober izid v Nemčiji," je Lewis Hamilton pa sobotnih kvalifikacijah najprej opravil skorajda obvezni pihanje na dušo tistim, ki ga plačujejo, nato pa se vendarle posvetil pomembnejšim stvarem: "Kar malce sem presenečen, saj sem imel tu od prvega prostega treninga naprej same težave. Danes zjutraj smo bili tako daleč od konkurenčnih časov, da smo nastavitve dirkalnika vrnili na petkove. Poskušali smo analizirati vse in se trudili najti izboljšave. Inženirjem sem lahko torej izjemno hvaležen za trdo delo, ampak danes pač nismo dobili nobenih točk. Najtežje delo nas še čaka, jutri bo treba potrditi današnji rezultat." "Čestitke Lewisu za 'pole position', danes je šlo na tesno, poskušal sem vse," je priznal Sebastian Vettel, ki bo jutri štartal z drugega mesta in se zaradi dejstva, da je bil danes dobro desetinko sekunde počasnejši od Hamiltona ne obremenjuje: "Malce sem se mučil v prvem sektorju, tam sem izgubljal čas, ki ga na drugih delih steze pač nisem mogel nadoknaditi. Smo v prvi štartni vrsti, za 'pole' žal ni bilo dovolj, prepričan pa sem, da nas jutri čaka dobra dirka. Domačo nalogo smo opravili, Mercedesu smo bližje kot smo bili v Silverstonu."

"Resnično sem lahko zelo zadovoljen z današnjim tretjim mesto, saj je bil na stezi delikatno," pa pravi Vettlov moštveni kolega pri Red Bullu Mark Webber: "Nekaj malega smo izgubili v prvem sektorju, težave smo imeli pri iskanju ritma s tretjega prostega treninga, nato pa je prišlo do spremembe temperature steze, zaradi česar so se razlike med dirkači zmanjšale. Vsaj pri kratkih vožnjah, pri daljših smo zadovoljni z obnašanjem naših dirkalnikov in smo v dobrem položaju, da gremo jutri na zmago."

Ne spreglejte