Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
16.36

Osveženo pred

11 ur, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
okrevanje

Natisni članek

Sobota, 26. 9. 2015, 16.36

11 ur, 52 minut

Gregorič počasi okreva po poškodbi glave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenski speedwayist Maks Gregorič, ki se je konec avgusta huje poškodoval na dirki italijanskega prvenstva v Badii Calaveni, počasi okreva.

Gregorič je bil po padcu nekaj časa v umetni komi v bolnišnici v Trentu, kamor so ga prepeljali takoj po padcu, pozneje pa je zdravljenje nadaljeval v UKC Ljubljana. Pred dvema tednoma je prestal tudi rutinsko operacijo zlomljene ličnice pod desnim očesom.

Kot so sporočili na njegovi Facebook strani, je dirkačevo stanje stabilno, zato so ga z oddelka intenzivne terapije prestavili na oddelek nevrokirurgije. "Je v fazi postopnega okrevanja po poškodbi glave. Napredek je trenutno še majhen, vendar vsakodneven. Njegovi najbližji imamo stalen stik z njim, obiski pa so do nadaljnjega še omejeni. S pošiljanjem pozitivnih misli mu prenašajmo sporočilo o čimprejšnjem okrevanju," se glasi zapis na njegovi strani.

Gregorič je na dirki v Italiji 30. avgusta v zadnji vožnji priletel v zaščitno ogrado, zaradi hudega padca in poškodb glave pa so ga morali prepeljati v bolnišnico v Trento.

Ne spreglejte