Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
1. 7. 2012,
11.38

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

DTM Jules Bianchi

Nedelja, 1. 7. 2012, 11.38

4 leta, 2 meseca

Greenu dirka DTM preobratov, Grönholm v bolnišnici

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Assnu je slavil Casey Stoner. Tu je pregled ostalega avtomotošportnega dogajanja. V DTM je na Norisringu zmagal Jamie Green. Marcus Grönholm je končal v bolnišnici.

Paffettu kvalifikacije, dirka Greenu

Nemško prvenstvo turnih avtomobilov (DTM) se je po mesecu dni nadaljevalo s peto preizkušnjo sezone - dirko na Norisringu (ulična proga v Nürnbergu). Prepričljivo vodilni v skupnem seštevku Gary Paffett (Mercedes) je bil najboljši na sobotnih kvalifikacijah. Ob njem je bil v prvi štartni vrsti še ekipni kolega Jamie Green. Slednju je štart uspel bolje in Paffetta je prehitel že v prvem zavoju. Ob postankih in na mokri stezi je sledilo več preobratov, dirka pa je bila odločena v zadnjih krogih, ko je Green najprej prehitel Bruna Spenglerja (BMW) in nato za zmago še branilca naslova Martina Tomczyka (BMW). Paffett je s 14 sekundami zaostanka končal na četrtem mestu. Ralf Schumacher (Mercedes) je odstopil, David Coulthard (Mercedes) je bil peti, Robert Wickens (Mercedes) pa je z devetim mestom prišel do svojih prvih dveh točk v prvenstvu.

Bianchi prvič slavil v FR 3.5

Po Aragonu, Monaku in Spaju je karavana svetovne serije formule renault 3.5 na Nürburgringu. Sobotno dirko je z vodstvom od štarta do cilja dobil član Ferrarijeve akademije Jules Bianchi (Tech 1). Drugouvrščenega Nica Müllerja (Draco) je za sabo pustil za skoraj 10 sekund. Tretji je bil Robin Frijns (Fortec) in s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku, saj je bil Sam Bird (ISR) osmi.

Po nedeljski dirki sta Frijns in Bird s po 86 točkami izenačena na prvem mestu seštevka. Bird je bil četrti, Frijns pa peti. Na dežni preizkušnji je kar 30 sekund pred njima za svojo drugo zmago letos končal Nick Yelloly (Comtec).

Grönholm po trčenju v bolnišnico

Nekdanji dvakratni svetovni prvak v reliju Marcus Grönholm je na treningu pred dirko ameriškega serije Global RallyCross silovito treščil v betonsko ogrado. Padel je v nezavest. Prepeljali so ga v bolnišnico. Z njim naj ne bi bilo hujšega, je pa ostal na opazovanju. Finec je s svojo Ford Fiesto vodilni v tem tekmovanju.

Tretja zmaga Keselowskega

Brad Keselowski (Dodge) je na ovalu Kentucky Speedway tretjič letos dobil dirko nascarjevega "sprint cupa". Tretja zmaga bi mu omogočila dodatne točke ob preboju v končnico prvenstva (v t. i. "chese"), trenutno je ravno na robu (10. v skupnem seštevku). Drugo mesto je osvojil Kasey Kahne (Chevrolet), tretjega pa Denny Hamlin (Toyota), ki je moral v zadnjih krogih varčevati z gorivom in tako ni mogel napasti za zmago. Branilec naslova je po težavah z dirkalnikom zaostal 36 krogov.

V superbiku zmagi Biaggija in Melandrija

Max Biaggi (Aprilia) je na prvi dirki motociklističnega razreda superbike v Aragoniji svojo prednost v točkovanju povečal na 60 točk. V tesni bitki je za tretjo zaporedno zmago premagal Marca Melandrija (BMW), medtem ko sta njegova najtesnejša tekmeca za naslov prvaka Jonathan Rea (Honda) in Tom Sykes (Kawasaki) ostala brez točk.

Na popoldanski dirki je Melandri le obudil sanje o naslovu prvaka. Zmagal je tretjič letos, Biaggi pa je z manj kot sekundo zaostanka zasedel četrto mesto. Melandriju je prehitevalni menever za zmago uspel v zadnjem krogu, ko je prišel mimo Eugena Lavertyja (Aprilia). Chaz Davies (Aprilia) je s tretjim mestom dosegel najboljšo uvrstitev v karieri.

Ne spreglejte