Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2014,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar motokros

Nedelja, 4. 5. 2014, 19.44

8 let

Gajser deseti na Nizozemskem, Gerčar z ničlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v Valkenswaardu je v razredu MX2 dirkač Tim Gajser osvojil 10. mesto in dobil 24 točk za SP. V razredu MXGP je Klemen Gerčar na 24. mestu ostal brez točk.

Gajser v svoji prvi sezoni v tem razredu niza uvrstitve blizu vrha in je tudi v skupnem seštevku uvrščen visoko. Tokrat je z dvema enakovrednima predstavama na zahtevnem terenu na Nizozemskem, kjer so razmere zaradi mivkaste podlage precej drugačne kot na domačih tekmovališčih, spet nabral lep kupček točk.

Gajser je bil danes dvakrat deveti, skupno pa sta ga ti uvrstitvi postavili na deseto mesto na dirki. Prvo vožnjo je dobil domačin Jeffrey Herlings pred Francozoma Jordijem Tixierjem in Romainom Febvrejem, v drugi pa je bil vrstni red na prvem in tretjem mestu enak, le na drugo se je prebil Švicar Arnaud Tonus. S popolnim izkupičkom 50 točk je tako slavil Herlings, Febvre jih je dobil 40, Tixier pa 38. Gajser je na desetem mestu zbral 24 točk.

Skupno je po šestih dirkah SP zdaj v vodstvu današnji zmagovalec Herlings z 244 točkami, Tonus jih ima 229, tretji Febvre pa 198. Gajser je po tretjini sezone na osmem mestu s 145 točkami.

V razredu MXGP je zmagal Italijan Antonio Cairoli s 45 točkami, drugi je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek (42), tretji pa njegov rojak Kevin Strijbos s 37. Slovenski predstavnik Klemen Gerčar je bil tokrat daleč od točk, v prvi vožnji je bil 25. z dvema krogoma zaostanka, v drugi pa 21. s krogom zaostanka. Skupno je bilo to dovolj za 24. mesto, a je Gerčar ostal brez novih točk za SP.

Prvo vožnjo je sicer dobil Francoz Gautier Paulin pred van Horebeekom in Cairolijem, v drugi pa je slavil Cairoli, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Strijbos in Van Horebeek.

Skupno je po šesti dirki prvi Cairoli, zbral je 267 točk, Van Horebeek jih ima 236, Belgijec Clement Desalle pa 230. Gerčar ostaja pri 15 točkah s prvih petih dirk, kar ga uvršča na 24. mesto. Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni z dirko v španski Talaveri de la Reini.

Ne spreglejte