Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2020,
9.43

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

finale Motocikel

Nedelja, 1. 11. 2020, 9.43

3 leta, 5 mesecev

Tudi finale sezone SP v motociklizmu brez gledalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Autodromo Internacional do Algarve | Tudi finale letošnjega svetovnega prvenstva v motociklizmu v portugalskem Portimau bo preventivno potekala brez gledalcev. | Foto Sportfotodienst/Guliver

Tudi finale letošnjega svetovnega prvenstva v motociklizmu v portugalskem Portimau bo preventivno potekala brez gledalcev.

Foto: Sportfotodienst/Guliver

Finale sezone letošnjega svetovnega prvenstva v motociklizmu 22. novembra v portugalskem Portimau bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa potekal brez gledalcev na dirkališču. To odločitev je sporočil portugalski premier Antonio Costa v soboto zvečer, skupaj z drugimi ukrepi, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Portugalska je dolgo časa veljala za državo, ki je bila manj prizadeta zaradi pandemije novega koronavirusa. A po uradnih podatkih število okužb hitro narašča. Do zdaj je bilo zabeleženih več kot 140.000 okužb in več kot 2500 smrtnih primerov zaradi covida-19.

Dirkališče Autodromo Internacional do Algarve, ki leži dobrih 20 kilometrov iz letoviškega Portimaa, velja za pravi dirkaški vlakec smrti. Za 4,7-kilometrski krog so značilne predvsem višinske razlike z naklonoma, 6,2-odstotnem in dvanajstodstotnem.

Dirkališče v Algarveju bo gostilo letošnjo zadnjo, 14. dirko, na kateri naj bi dirkače s tribun spremljalo že 30.000 gledalcev. A je novi koronavirus organizatorjem prekrižal načrte, ljubitelji motociklizma bodo tako prisiljeni dirko spremljati prek malih zaslonov.

Motociklisti so v elitnem kraljevskem razredu, motoGP, na Portugalskem nazadnje dirkali v sezoni 2012, in sicer v Estorilu. Steza v Algarveju je oktobra že gostila dirkače v formuli 1.

Portimao je bil rezervno dirkališče v motoGP od leta 2017. Prvič po letu 2001 finala sezone SP v motociklizmu ne bo v Valencii.

Ne spreglejte