Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
13. 4. 2012,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Bahrajna FIA Bernie Ecclestone

Petek, 13. 4. 2012, 7.52

8 let

FIA odločila: VN Bahrajna bo!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je v petek sporočila, da VN Bahrajna naslednji konec tedna bo. Bernie Ecclestone je ekipam na sestanku sporočil, da skrbi o varnosti ni.

Kljub zadnjim nemirom v Bahrajnu in pritiskom, da se VN odpove, je krovna organizacija FIA odločila, da se četrta dirka sezone 2012 formule 1 naslednji konec tedna izpelje po začrtanem programu. "Glede na trenutne informacije smo na Fii zadovoljni z varnostnimi ukrepi, ki so predvideni za izvedbo VN v Bahrajnu. Zatorej Fia potrjuje, da bo VN Bahrajna izpeljana po načrtu," so v sporočilu za javnost po petkovem jutranjem sestanku z moštvi zapisali pri Fii. Dodajajo, da že več tednov pozorno spremljajo situacijo v nemirni zalivski državi in lahko zagotovijo varnost vsem udeležecem velike nagrade. "Fia zagotavlja, da je vsak njen dogodek varen za navijače, uradnike, dirkače in ekipe. Fia razumne odločitve sprejema na podlagi informacij, ki jih dobi od organizatorja dirke in lastnika komercialnih pravic."

"Vsi smo zadovoljni. Nimamo nobenih težav. To je bil problem, ki so ga ustvarjali mediji. Oni nimajo pojma, kaj se dogaja. To je bil kvečjemu problem," je po odločitvi komentiral Bernie Ecclestone. "Dirka je na koledarju in je na koledarju že daljši čas in bo tudi ostala. Ekipe so zadovoljne, da gredo tja." Ne glede na vse fotografije, ki smo jih v zadnjih dveh tednih videli z ulic Maname, Ecclestone zatrjuje: "Tam se nič ne dogaja. Poznam ljudi, ki živijo tam in vsi pravijo, da je zelo tiho in mirno."

Ekipe so pozdravile odločitev Fie. "Bilo je veliko nejasnosti. Za vse tu v 'paddocku' je dobro, da je zdaj jasno, da dirka bo," je strnil vodja Red Bulla, Christian Horner. Direktor Williamsa, Toto Wolff, dodaja: "Moramo se zanesti za kompetentne ljudi. Če Fia zatrjuje, da je varno za ekipe, varno za formulo 1 in zato gremo s polno paro v Bahrajn." Vseeno Horner izpostavlja, da bo potrebno poskrbeti za dodatno varovanje: "Poskrbeli bomo, da bodo vsi člani naše ekipe delali v varnem okolju."

Pred odločitvijo o izvedbi dirke se je oglasila organizacija za varovanje človekovih pravic (Human Rights Watch) in zapisala, da bo izvedba dirke pomenila, da formula 1 podpira politiko v Bahrajnu.

Ne spreglejte