Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
16.13

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

Natisni članek

MotoGP Romano Fenati

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 16.13

5 let, 7 mesecev

Pri marinelli Snipers so ga odpustili

Italijanu po nešportni potezi pokazali vrata #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

Romano Fenati | Romano Fenati je ostal brez službe. | Foto Getty Images

Romano Fenati je ostal brez službe.

Foto: Getty Images

 Italijanski dirkač Romano Fenati bo bržčas še dolgo obžaloval trenutek nerazsodnosti na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu. Potem ko je sredi dirke segel do krmila tekmeca in stisnil ročico zavore, ga je najprej kaznovalo vodstvo tekmovanja, danes pa so ga v ekipi Marinelli Snipers še odpustili.

Sportal Ogorčen nad potezo Fenatija: Mislim, da ne bi smel nikoli več dirkati #video

Fenati si je v nedeljo na preizkušnji SP razreda moto2 v Misanu privoščil izjemno nevarno in nešportno potezo, ki so jo obsodili vsi v motociklistični karavani.

V boju z rojakom Stefanom Manzijem - pred tem sta se dirkača že dotaknila in zaradi vožnje zunaj steze izgubila nekaj mest - je, ko sta vozila vzporedno po ciljni ravnini s hitrostjo blizu 200 km/h, segel do krmila na motorju tekmeca ter stisnil ročico zavore. Manzi je za trenutek izgubil oblast nad motorjem, a ga je nato na srečo spet obvladal.

Nešportni vložek Fenatija:

Najprej dve tekmi prepovedi, nato so ga odpustili

Že med dirko si je Fenati prislužil črno zastavo oziroma diskvalifikacijo, po njej pa ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo z dvema dirkama prepovedi nastopanja.

Njegov dirkaški post pa bo zdaj še daljši, saj nima več dirkaškega sedeža. V ekipi Marinelli Snipers so se namreč danes odpovedali storitvam svojega nepredvidljivega in nešportnega člana.

"Ekipa Marinelli Snipers bo nepreklicno prekinila sodelovanje z dirkačem Romanom Fenatijem, ukrep pa začne veljati takoj. Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo vedenje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe tako ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila. V ekipi pa se opravičujemo vsem, ki jih je ta poteza prizadela," so v sporočilu za javnost zapisali zdaj že nekdanji delodajalci Fenatija. 

Želi si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora

Dan po incidentu se je, očitno z nekoliko ohlajeno glavo, nevarnosti svojega početja zavedel tudi sam Fenati in se za nešportno potezo opravičil.

"Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora," je v opravičilo povedal Fenati. | Foto: Getty Images "Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora," je v opravičilo povedal Fenati. Foto: Getty Images

"Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora. Poteza je bila obupna, nisem se odzval kot pravi športnik; če bi to naredil, bi počakal na konec dirke in pravico poiskal pri vodstvu tekmovanja. Ne bi se smel tako odzvati na provokacijo, a v tistem hipu sem hotel le pokazati, kako je, če se vedeš nevarno," je obžaloval 22-letnik in dodal: "Žal imam precej vzkipljiv značaj, toda tisti, ki me dobro poznajo, vedo, da ne bi nikoli namenoma koga spravil v nevarnost."

Nato pa je našel še dobro stran tega, da nima več službe: "Zdaj bom imel dovolj časa, da analiziram dogajanje in si prečistim misli."

Preberite še:

Andrea Dovizioso
Sportal V Misanu vse po italijanskih notah, le Rossi brez stopničk
Valentino Rossi
Sportal Mu bo sploh kdaj oprostil: Rossi se ni želel rokovati z Marquezom #video

 

Ne spreglejte