SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ecclestone se vrača na položaj izvršnega direktorja formule 1

3

termometer

 | Foto:
Bernie Ecclestone je znova prevzel mesto v upravnem odboru družbe Formula One Group, ki upravlja, vodi in trži tekmovanje svetovnega prvenstva v formuli 1.

Ecclestone bo delo nadaljeval kot izvršni direktor skupine F1.

Večinski lastnik formule ena družba CVC je javnosti sporočil, da se Ecclestone, ki se je januarja letos zaradi sodne obravnave v Nemčiji odločil za odstop, znova vrnil v vodstvene strukture skupine Formula One Group.

V upravnem odboru sta se Ecclestonu kot direktorja pridružila nekdanji predsednik uprave italijanskega Ferrarija Luca di Montezemolo in nekdanji predsednik gospodarskega velikana na področju alkoholnih pijač Diageo Paul Walsh, vendar pa ne bosta imela izvršilnih funkcij. Peter Brabeck-Letmathe bo delo nadaljeval kot predsednik uprave omenjene skupine.

Štiriinosemdesetletni Ecclestone je iz upravnega odbora odstopil, ko se je znašel pod plazom očitkov o podkupovanju ter v odmevnem sodnem postopku v Nemčiji, še vedno pa je v formuli 1 ohranil svoj zelo močan vpliv. Proces, v katerem so Ecclestonu očitali izplačilo v višini 36 milijonov evrov podkupnine vodilnemu uslužbencu bavarske državne banke, se je končal avgusta s poravnavo, potem ko je Eccleston privolil v plačilo 75 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin