SiolNET. Sportal Avtomotošport
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dirko MotoGP 2015 bo gostil Silverstone in ne Donington

4

termometer

Silverstone bo letos in prihodnje leto gostil dirke svetovnega motociklističnega prvenstva, potem ko je propadel dogovor med stezo Donington Park in organizatorjem VN Velike Britanije, stezo v Walesu.

Letos bi moral dirke SP v motociklizmu gostiti Donington, v prihodnji sezoni pa nova steza v Walesu. Ker je zaradi finančnih nesoglasij med partnerjema dogovor padel v vodo in ker v Walesu sploh še niso začeli graditi nove steze, so se Valižani po pomoč obrnili na Silverstone, ki je edino primerno dirkališče za organizacijo motoelite. Ta je ponudbo sprejel in bo obdržal dirke SP v motociklizmu še letos in prihodnje leto. Do leta 2017 pa naj bi bila nova steza v Walesu zgrajena, saj imajo njeni bodoči lastniki z Dorno, ki je lastnik komercialnih pravic MotoGP, sklenjeno večletno pogodbo.

''Dirkanje na dveh kolesih je prav tako del Silverstonove dediščine kot dirkanje na štirih kolesih, zato sem presrečen, ker lahko oznanim, da bomo letos gostili dirko formule 1 in SP v motociklizmu. Pred kratkim smo predstavili politiko, prijazno do družin, glede vstopnic za dirko f1 za VN Velike Britanije, ki se je izkazala za izjemno priljubljeno. V prihodnjih dveh tednih bomo lansirali model vstopnic za MotoGP in upam, da ga bodo navijači enako dobro sprejeli,'' je povedal direktor Silverstona Patrick Allen.

Šef steze v Walesu Michael Carrick pa je dodal: ''S Silverstonom smo se dogovorili, da bo v letih 2015 in 2016 gostil dirke SP v motociklizmu. To je zagotovilo, da bo MotoGP v prihodnjih dveh letih ostal v Veliki Britaniji, medtem ko je naša steza v Walesu v gradnji.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin