Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
2. 1. 2016,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michael Schumacher

Sobota, 2. 1. 2016, 18.52

8 let

"Danes, ko ima Schumacher 47. rojstni dan, bom poklical Corinno"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji šef Michaela Schumacherja pri Ferrariju Luca di Montezemolo se je Nemca spomnil v torek ob drugi obletnici nesreče. In spomnil se ga bo tudi danes, ko bo dopolnil 47. rojstni dan.

Pod vodstvom Luce di Montezemolo je Michael Schumacher prerodil Ferrari v formuli 1 in mu med letoma 2000 in 2004 pridirkal pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka, zato je Italijanu zelo hudo, ker si Nemec po dveh letih še ni opomogel po smučarski nesreči.

"Z globoko žalostjo podoživljam to dramo. S Corinno, Mickom in Gino-Mario smo si zelo blizu in danes na Michaelov 47. rojstni dan bom poklical Corinno," je za La Gazzetta dello Sport povedal Luca di Montezemolo.

Italijan Michaela Schumacherja po nesreči, ki se je zgodila 29. decembra 2013, enako kot Schumacherjev nekdanji šef pri Benettonu Flavio Briatore in izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone, še ni obiskal na njegovem domu v Glandu ob Ženevskem jezeru, kjer okreva po hudih poškodbah glave.

"Čeprav sem zelo žalosten, še zmeraj verjamem v čudež, v tem vmesnem času pa bom imel v mislih trenutke naših zmagoslavij. Obžalujem samo to, da Michaelu nisem mogel preprečiti, da se je priključil novemu Mercedesovemu projektu v formuli 1. Če bi lahko uresničil predlog tretjega dirkalnika, bi bil ta rezerviran prav zanj."

Na najuspešnejšega dirkača formule 1 vseh časov se je spomnil tudi Piero Ferrari, edini še živi sin ustanovitelja Ferrarija Enza Ferrarija: "Žalostno je razmišljat o Michaelu v takšnem stanju. Nikoli si nisem predstavljal, da bi lahko usoda prinesla kaj takega."

Schumacherjeva družina za Michaelovo rehabilitacijo vsak mesec porabi pol milijona evrov, kar pomeni, da je do zdaj za njegovo zdravljenje odštela nič manj kot 12 milijonov evrov.

Schumacherjev odvetnik za medije brani Corinno

Še zmeraj pa se krešejo mnenja, ali bi morala Corinna Schumacher prekiniti molk in razkriti resnično zdravstveno stanje svojega moža Michaela. Medijski odvetnik Michaela Schumacherja Felix Damm je prepričan, da ima Schumacherjeva družina pravico do popolne zasebnosti.

"Schumacherjeva družina ima pravico do popolne zasebnosti, še posebej ker je Michael Schumacher že pred nesrečo zmeraj postavil jasno črto med svojim javnim in zasebnim življenjem. Nesreča je bila dogodek sodobne zgodovine in se je lahko poročalo o njej. A takšna zahteva je izginila v trenutku, ko se je začela rehabilitacija, takrat je bila javnost izključena. To se je zgodilo v bolnišnici in zdaj pri njem doma," je za nemško tiskovno agencijo Corrini Schumacher stopil v bran Felix Damm.

Schumacherjev odvetnik za medije je nastopil tudi v dokumentarcu, ki ga je objavil Bayerischer Rundfunk: "Razumem, da obstajajo ljudje, ki imajo resen interes vedeti, kaj se dogaja z njim. Po drugi strani morate razumeti, da on ne dirka več in da ima pravico do zasebnosti. Zagovarjam molk Schumacherjeve družine, ker ne bi mogel reči: No, dobro, bomo dali izjavo in razrešili vsa odprta vprašanja. Namesto tega bi vsaka izjava sprožila nova vprašanja."

Ne spreglejte