Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
22.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miran Stanovnik

Sreda, 15. 1. 2014, 22.20

8 let

Coma ostaja v vodstvu, vse bližje mu je tudi Peterhansel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na reliju Dakar je bila na sporedu 10. etapa, v kateri sta se zmage veselila Joan Barreda Bort med motoristi in Nasser Al Attiyah med avtomobilisti. Stanovnik 33. v etapi, 30. skupno.

Na reliju je bila na sporedu etapa z najdaljšo hitrostno preizkušnjo letos. Udeleženci so morali opraviti s kar 631 kilometrov dolgo traso, ki je bila usodna za dva tekmovalca pri vrhu skupnega seštevka. Med motoristi je zaradi padca odstopil Čilenec Jeremias Israel Esquerre (SpeedBrain), ki je bil pred začetkom etape na 4. mestu ter Španec Carlos Sainz med avtomobilisti, ki je bil pred etapo na osmem mestu. Že četrto etapno zmago na letošnjem reliju je med motoristi vknjižil izjemni Španec Joan Barreda Bort, ki je danes deklasiral tekmece. Portugalec Helder Rodrigues, ki je zasedel 2. mesto, je zaostal osem minut, Cyril Despres pa že skoraj 10 minut.

"Ni lahko zmagati na štirih etapah.Vesel sem, da sem znova dirkal tako kot v prejšnjih. To je z odličnim občutkom, veliko hitrostjo in dobro navigacijo. Bomo videli, kako bo šlo jutri, saj bo na sporedu še ena zahtevna etapa na sipinah. Zahtevna bo tudi petkova 12. etapa. Marc Coma ima lepo prednost, a lahko se zgodi marsikaj," je po etapi dejal Joan Barreda Bort, ki za Como zaostaja 44 minut. Po 9. etapi je bil zaradi prehitre vožnje na odseku, kjer je bila hitrost omejena, kaznovan s 15 minutami časovnega pribitka. Slovenec Miran Stanovnik, ki ni bil navdušen z izbiro tokratne trase, je etapo končal na 33. mestu. "Današnja etapa je bila sila neugodna. Začelo se je z zanimivimi in navigacijsko zahtevnimi sipinami, v katerih se je moštveni kolega Gabor izgubil in prišel na avtocesto, nato pa so sledile razmere, v kakršnih res nočem tvegati. Šele v zadnjih stotih kilometrih se je prah toliko razpihal, da smo lahko nekoliko varneje pritisnili na plin. Današnji dan bi najraje čim prej pozabil," je dejal Stanovnik. Španka Laia Sanz, ki je bila v preteklih etapah na poti odlična, je imela po 420. kilometru tehnične težave z motorjem. Ni še znano, ali ji je uspelo nadaljevati etapo. Etapo je uspela končati z zaostankom dobrih dveh ur in nazadovala na 19. mesto v skupnem seštevku. Med avtomobilisti se je druge letošnje etapne zmage veselil 43-letni Katarec Nasser Al Attiyah. A še bolj kot Al Attiyah je danes zadovoljen "Mister Dakar" Stephane Peterhansel, ki se je vodilnemu Joanu Romi približal na vsega dve minuti zaostanka v skupnem seštevku. Al Attiyah se je prebil na 3. mesto v skupnem seštevku.

Ne spreglejte