Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
5. 5. 2012,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sebastian Vettel Barcelona

Sobota, 5. 5. 2012, 11.45

8 let

Barcelona bo razkrila favorita, trdi Vettel

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dirkalnik, ki bo najboljši v Barceloni, bo dober na vseh naslednjih dirkališčih, teden pred VN Španije zatrjuje Sebastian Vettel. Peta dirka torej razkriva favorita za naslov.

Sezona formule 1 se naslednji konec tedna nadaljuje s prvo evropsko dirko - VN Španije v Barceloni. Dirkališče, kjer ekipe naredijo največ testnih kilometrov, bo razkrilo pravo razmerje moči v sezoni 2012, zatrjuje branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku Sebastian Vettel (Red Bull). "Dirkalnik, ki aerodinamično v Barceloni dobro deluje, bo deloval povsod. Od vseh stez najbolje poznamo prav Barcelono, kjer že leta največ testiramo. Je pa res, da ti znanje s testiranj včasih ne pomaga, saj veter v Barceloni pogosto spreminja smer in te v prvem zavoju pogosto preseneti."

Lewis Hamilton (McLaren), ki kljub trem najboljšim štartnim mestom letos še ni bil boljši kot tretji (trikrat), je mnenja, da dirka za VN Španije ne bo nič manj nepredvidljiva kot uvodne štiri. "Naši rezultati z zimskim testiranj v Barceloni obetajo, a je letošnjo formo ekip še vedno težko oceniti. Težko napovem, kdo bo naslednji vikend v ospredju." Lani je Britanec končal na drugem mestu, boljši je bil le prvak iz Nemčije. "Lani sem imel v Barceloni odlično dirko. Vse do cilja sem pritiskal na Sebastiana. Mislim pa, da imamo letos še bolj konkurenčen dirkalnik, zato upam na še boljšo dirko."

Krog kandidatov za visoka mesta bo širok. Ob McLaren in Red Bullu stopničke napoveduje še Lotus, Mercedes je letos še pokazal svoj potencial, neznanka je Ferrari. Na presenečenje pa računajo pri Sauberju. "Na testiranjih v Mugellu sem dobil občutek, da so novi deli na dirkalniku naredili velik korak naprej. To je dobro, a šele v Barceloni bomo videli, koliko smo se res izboljšali," razlaga Kamui Kobajaši (Sauber). "Dirkališče v Kataloniji je nekaj posebnega, saj ima hitre zavoje, srednje hitre in počasne zavoje. Čeprav stezo vsi dobro poznamo, pa je težko najti prave nastavitve."

Ne spreglejte