Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 9. 2021,
15.23

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

MotoGP Francesco Bagnaia

Sobota, 11. 9. 2021, 15.23

2 leti, 7 mesecev

VN Aragonije, kvaligikacije

Bagnaia drugič v karieri s prvega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Francesco Bagnaia | Francesco Bagnaia je dobil kvalifikacije v Alcanizu. | Foto Guliverimage

Francesco Bagnaia je dobil kvalifikacije v Alcanizu.

Foto: Guliverimage

Na nedeljski motociklistični dirki svetovnega prvenstva za VN Aragonije v španskem Alcanizu bo s prvega startnega mesta v elitnem razredu motoGP začel Ducatijev dirkač Italijan Francesco Bagnaia. Uspeh italijanske ekipe je z drugim mestom dopolnil še Avstralec Jack Miller.

Za Ducati je bil to jubilejni 50. "pole position", za Bagnaio pa drugi v karieri. Tretji čas je dosegel vodilni v seštevku sezone, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Iz druge vrste bodo dirko začeli Španec Marc Marquez (Honda) ter njegova rojaka Jorge Martin (Ducati Pramac) in Aleix Espergaro (Aprilia).

V SP pred 13. dirko sezone vodi Quartararo z 206 točkami, Španec Joan Mir (Suzuki), ki je danes dosegel sedmi čas, pa je drugi s 141 točkami. Tretji je Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati), danes deseti v kvalifikacijah, s 137 točkami. Zmagovalec današnjih kvalifikacij Bagnaia pa je v seštevku sezone pred Alcanizom četrti s 136 točkami.

Binder prvi v moto3, Garzo pa v moto2

V razredu moto3 so bili v kvalifikacijah najhitrejši Južnoafričan Darryn Binder (Honda) pred Argentincem Gabrielom Rodrigom (Honda) in Japoncem Tatsukijem Suzukijem (Honda). V moto2 pa je bil najhitrejši Španec Hector Garzo pred Američanom Joejem Robertsom in Nemcem Marcelom Schröterjem.

Dirka v Argentini dokončno odpovedana

V vodstvu tekmovanja pa so danes potrdili, da bo letošnja sezona štela 18 dirk, iz koledarja so dokončno umaknili preizkušnjo v Argentini. Dirka na progi Termas de Rio Hondo je imela sicer doslej status začasne, odpoved pa so pojasnili s težavami zaradi koronske krize in logističnimi zapleti. Po dirki v Alcanizu bodo tako do konca sezone na sporedu še dve preizkušnji v Misanu, po ena v ameriškem Austinu in Algarveju, zadnja dirka pa bo 14. novembra v Valencii.

Ne spreglejte