Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
1. 12. 2015,
19.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

KTM MotoGP

Torek, 1. 12. 2015, 19.55

3 leta, 8 mesecev

Avstrijski konstruktor KTM intenzivno razvija RC16 za MotoGP 2017

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
KTM, ki je pred mesecem dni v Spielbergu prvič na stezi preizkusil RC16, s katerim bo tekmoval v kraljevskem razredu MotoGP 2017, je v Valencii opravil že druga testiranja.

V Spielbergu je bil na tridnevnem testu ognjeni krst RC16 zaupan nekdanjemu dirkaču MotoGP, Alexu Hofmannu. V Valencii se je Nemcu pridružil še en nekdanji dirkač MotoGP, Finec Mika Kallio.

"Mika je pred nekaj tedni dirkal na tej stezi (na finalu v Valencii 8. novembra je v Moto2 zasedel 10. mesto) in zato je še v polnem dirkaškem pogonu. Odpeljal je nekaj spoštljivo hitrih krogov, in to že konec svojega prvega dne testiranj. To je jasen pokazatelj, da celoten dirkaški paket deluje, kar je naslednji pomemben korak za moštvo pred zimo," je povedal KTM-ov testni dirkač Alex Hofmann.

Tudi Mika Kallio bo zimo pričakal z dobrimi občutki: "Pred testom je bilo veliko vprašanj, a zdaj sem zelo vesel, ker lahko grem v zimski premor z dobrimi občutki. Alex in moštvo sta že do zdaj opravila impresivno delo. Nismo imeli nobenih problemov in smo že na resnično visoki ravni. Kljub temu je pred nami še dolga pot, a komaj čakam naslednja testiranja. Do takrat bom šel domov, kjer bom dirkal na ledu in tako ostal fit."

Zdaj so na vrsti KTM-ovi inženirji, februarja pa spet Hofmann in Kallio

Nad ravnjo KTM-ovega motocikla RC16 je navdušen tudi KTM-ov svetovalec Mike Leitner: "Sem zelo impresioniran nad tem, kar je moštvo doseglo v štirih tednih, odkar je predstavilo motor. Že imamo izvrsten moštveni duh, kar pomeni hiter odgovor na stezi na premišljeno akcijo v tovarni. Steza v Valencii ima več oprijema kot Spielberg, a tudi tam je naš paket deloval zelo doboo. Zelo sem zadovoljen tudi s trenutnim dirkaškim dvojcem. Oba sta prava profesionalca in zelo analitična. Alex nam je postregel s kopico koristnih informacij, pa tudi Mika je bil po enem dnevu na takšni ravni, da lahko nadaljujemo delo na izboljšavah."

V naslednjih tednih bodo inženirji v KTM-ovi tovarni nadaljevali razvoj RC16, Hofmann in Kallio pa bosta dirkaško zverino znova v roke dobila na začetku februarja, ko ju čakajo naslednja testiranja.

Ne spreglejte