Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
19.17

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

formula1 Aston Martin Sebastian Vettel

Sreda, 3. 3. 2021, 19.17

3 leta, 1 mesec

predstavitev dirkalnika za novo sezono: aston martin

Po 60 letih so nazaj, obogateni s štirikratnim svetovnim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Racing Point | Moštvo formule 1 Aston Martin, do prejšnje sezone Racing Point, je danes predstavilo dirkalnik za novo sezono. Prvi bolid pod znano blagovno znamko britanskih športnih avtomobilov se imenuje AMR21.  | Foto Reuters

Moštvo formule 1 Aston Martin, do prejšnje sezone Racing Point, je danes predstavilo dirkalnik za novo sezono. Prvi bolid pod znano blagovno znamko britanskih športnih avtomobilov se imenuje AMR21.

Foto: Reuters

Moštvo formule 1 Aston Martin, do prejšnje sezone Racing Point, je danes predstavilo dirkalnik za novo sezono. Prvi bolid pod znano blagovno znamko britanskih športnih avtomobilov se imenuje AMR21. Prvi voznik britanske ekipe, ki se pod tem imenom vrača v formulo 1 po več kot 60 letih, bo nekdanji svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel.

Sportal McLaren kot prvi "razkril karte"

Aston Martin na predstavitvi ni razočaral navijačev - dirkalnik je v prepoznavni zeleni barvi, ki je nekoč v drugačnih dirkaških časih veljala za zgolj britanski dirkaški zaščitni znak kot "british racing green".

Nekdanji Racing Point je novo ime prevzel, potem ko je lastnik moštva, kanadski milijonar Lawrence Stroll, prevzel tudi tovarno športnih avtomobilov Aston Martin ter se odločil, da bo zaradi marketinških razlogov v formuli nastopal z ekipo s tem imenom. Dirkalnike bodo sicer poganjali Mercedesovi motorji.

Max Verstappen
Sportal V zadnjo sezono s Hondinim motorjem z željo po boju za prvaka

S Vettlom dobili veliko izkušenj

V ekipi kot voznik ostaja njegov sin Lance Stroll, novinec pa je nekdanji štirikratni svetovni prvak z Red Bullom in do lani dolgoletni Ferrarijev dirkač Vettel. Prav od Vettla v ekipi veliko pričakujejo.

Sebastian Vettel bo prvo ime ekipe. | Foto: Gulliver/Getty Images Sebastian Vettel bo prvo ime ekipe. Foto: Gulliver/Getty Images

"Za vse nas je to zelo vznemirljivo. S Sebastianom smo dobili izkušenega dirkača in svetovnega prvaka, ki ima ogromno izkušenj pri razvoju zmagovitih dirkalnikov. Zato je tako pomembno, da smo sklenili sodelovanje z njim. Prinaša samozavest in zmagovalno miselnost, tudi mi se bomo lahko veliko naučili," je ob predstavitvi dejal vodja ekipe Otmar Szafnauer.

Novo poglavje

"Zame je to novo poglavje. Dejati, da bomo zmagovali, je lahko zelo samozavestno, toda tu smo zato, da zmagujemo," pa je napovedal Vettel. Prvič bo za volanom novega dirkalnika sedel v četrtek, ko bo imela ekipa v Silverstonu kratek preizkus.

Preberite še:

Kimi Raikkonen
Sportal Pri Alfi Romeo pripravljeni na korak naprej
Vettel avtomobili
Avtomoto Razprodaja pri Vettlu: te avtomobile prodaja slavni Nemec #foto
Ne spreglejte