Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
10. 2. 2012,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso

Petek, 10. 2. 2012, 18.12

8 let

Alonso najhitrejši, a nato odpoved hidravlike

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fernando Alonso (Ferrari) je z drugim najhitrejšim časom tedna (med dirkači z novimi dirkalniki) postavil najboljši čas četrtega dne testiranj. Razlika med drugim in osmim je bila vsega pol sekunde.

Iz Ferrarijeve garaže so v četrtek prihajale besede zaskrbljenosti, a očitno le ni tako hudo. V petek je nekdanji dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso odpeljal za sedem desetink hitreje od najbližjega tekmeca. To je bil novinec Jean-Eric Vergne (Toro Rosso). Je pa res, da je moral Alonso zaradi okvare na hidravliki izpustiti popoldanske tri ure testiranj. Za Vergnom pa se je v vsega pol sekunde zvrstilo še sedem dirkačev, kar napoveduje zelo izenačeno sezono 2012. Znova so največ kilometrov naredili pri Williamsu - osmouvrščeni Bruno Senna je odpeljal kar 125 krogov.

"V teh štirih dneh smo naredili kar velik napredek. Vsaj kar se tiče razumevanja dirkalnika, smo lahko pozitivni," je strnil Fernando Alonso. "V Barcelono bomo prišli mnogo bolje pripravljeni, kot pa smo bili tudi v Jerezu." Testiranja se na severu Španije nadaljujejo čez 10 dni. "Pred nami je še veliko dela, še posebej na nastavitvah, saj smo se tu osredotočali na aerodinamiko. Sta pa pred nami samo še dva sklopa testiranj, kar je en manj kot lani. V Barceloni bomo tako morali maksimalno izkoristiti čas, saj smo recimo danes v osmih urah naredili le 39 krogov. V Barceloni jih moramo vsaj po 100 na dan."

"Mislim, da gremo v pravo smer. Za mano sta dva pozitivna testna dneva," je prva opažanja strnil Sergio Perez (Sauber), ki je bil v četrtek šesti najhitrejši, a zaostal dve sekundi. "Zamenjali smo nekaj aerodinamičnih elementov, kar smo imeli tudi v načrtu. Mislim, da je v tem dirkalniku kar nekaj potenciala. Lahko ga še izboljšamo in to je tudi naš cilj." Z okvaro hidravlike na dirkalniku Kamuija Kobajašija so imeli v petek sicer nekaj dodatnega dela.

Ne spreglejte