Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fernando Alonso McLaren

Petek, 20. 9. 2013, 10.40

8 let

Alonso in Räikkonen sploh moštvena kolega? Interes McLarna je velik.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa formule 1 McLaren naj bi odlašala s potrditvijo Jensona Buttona in Sergia Pereza za prihodnjo sezono, ker naj bi začela intenzivne pogovore s Ferrarijevim dirkačem Fernandom Alonsom.

Čeprav ima Alonso podpisano pogodbo s Ferrarijem do 2016, pa to še ne pomeni, da bo zanj do takrat tudi dirkal. Lahko bi se že v prihodnji sezoni preselil k McLarnu, za katerega je vozil leta 2007, in se v širokem loku izognil internemu dvoboju s Kimijem Räikkonenom. Prvi mož McLarna Martin Whitmarsh je za Daily Mail potrdil, da bi takoj najel Španca, če bi ga lahko. Jenson Button in Sergio Perez medijem razlagata, da je podaljšanje pogodbe z McLarnom le še formalnost, a očitno ni tako. McLaren in Button naj bi se celo sprla, ker naj bi McLaren želel z njim podpisati dveletno pogodbo, Britanec pa naj bi bil pripravljen le na enoletno zavezo. Ker kompromisa v tem primeru ni mogoče doseči, ne bi bilo nič čudnega, če bi McLaren Jensona preprosto odžagal. Enako bi lahko storil tudi s Perezom, ki kljub velikim obetom ni prinesel želenih rezultatov.

McLaren v tem trenutku razmišlja dlje kot eno leto naprej, saj bo leta 2015 zamenjal motornega dobavitelja – Mercedesa bo nasledila Honda. Prav zato si želi v ekipo pripeljati dirkača, ki zna zmagovati in ki je že osvojil naslov svetovnega prvaka. In Fernando Alonso bi bil za ta posel ravno pravšnji. Tudi v finančnem smislu, saj bi Španec k McLarnu vrnil nekdanjega sponzorja Santander, ki bi pokril njegovo 20 milijonov evrov visoko letno plačo in lahko postal tudi glavni sponzor ekipe. "S prvim dnem hočemo zmagovitega dirkača," pa je za Marco izjavil Hondin "insajder". In zagotovo ni mislil niti na Buttona niti na Pereza.

Ne spreglejte