Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
10. 6. 2012,
14.44

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jacques Villeneuve VN Kanade Lotus

Nedelja, 10. 6. 2012, 14.44

4 leta, 9 mesecev

"Alonso, Hamilton in Vettel bi z Lotusom zmagovali"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kimi Räikkönen je z 12. štartnega mesta na VN Kanade pred zahtevno misijo. Cilja na stopničke. Zmage letos še nima, a je bil že trikrat blizu. Razlog, da ga je "zbodel" Jacques Villeneuve.

Sebastian Vettel (Red Bull), Lewis Hamilton (McLaren) in Fernando Alonso (Ferrari) so favoriti na nedeljski VN Kanade. Začenjajo iz prvih treh mest. Štart sedme dirke sezone je ob 20.00 po srednjeevropskem času. Mnogo težje delo pa bo pred Kimijem Räikkönenom (Lotus). Finec je zaradi težav s hidravliko na kvalifikacijah obstal na 12. mestu. Vsekakor razočaranje, če vemo, da je bil blizu zmagi že na Kitajskem, pa nato v Bahrajnu in Španiji, kjer je končal na drugem oziroma tretjem mestu. "Seveda bi bil raje v ospredju, a takšne stvari se pač dogajajo," je dejal po sobotnih kvalifikacijah.

Räikkönena bi zadovoljile stopničke

Naš čas bo prišel, je Räikkönen zatrjeval pred začetkom dirkaškega vikenda v Montrealu. A kdaj? Kje je težava, da ne uspejo izkoristiti potenciala dirkalnika E20? "Rekel bi, da moramo biti boljši na kvalifikacijah. Le tako se bomo lahko borili za večje število točk. Moj načrt za dirko je povračilni udarec. Vedno ciljam na zmago, a včasih se je treba zadovoljiti z dobrim rezultatom in dobrimi točkami. Če bo zmaga prišla, bo pač prišla," na svoj način v smehu odgovarja nekdanji svetovni prvak s Ferrarijem. "Vse je treba postoriti prav, treba je izločiti tudi najmanjše napake, saj te te danes veliko stanejo. Še naprej moramo delati, z inženirji izboljševati dirkalnik in tako bo prišla tudi zmaga."

Takšna je Kimijeva teorija, kakšne pa so njegove možnosti na 70 krogov dolgi preizkušnji na stezi Gilles Villeneuve? "Verjemite ali ne, a imam zelo dober občutek. Morda se motim, a tak je moj občutek. Mislim, da bom imel dobro dirko. Ta steza marsikaj omogoča. Če imaš le pravo hitrost. Ker je tu pogost tudi varnostni avto, zna biti zanimiva dirka." Res je: spomnite se lanske štiriurne dirke. S kakšnih dosežkom bi se torej zadovoljil? "Prva peterica. Ne, pravzaprav prva trojica."

Ne spreglejte