Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2022,
14.19

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Skok s palico poškodba Tina Šutej

Sobota, 27. 8. 2022, 14.19

1 leto, 7 mesecev

Tina Šutej šokirala z izjavo: Roko so mi šivali brez anestezije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Tina Šutej | Tini Šutej gre v športnem smislu kot po maslu, le poškodba ji povzroča preglavice. | Foto Guliver Image

Tini Šutej gre v športnem smislu kot po maslu, le poškodba ji povzroča preglavice.

Foto: Guliver Image

Slovenska atletinja Tina Šutej je na tekmi diamantne lige v Lozani v petek s preskočenimi 470 cm osvojila prvo mesto. Vnovič pa je bila deležna drame s poškodbo, odprto rano in šivi brez anestezije, kar dosežku daje še večjo vrednost.

V športnem smislu gre Tini Šutej letos vse kot po maslu. Začelo se je v zimski sezoni, ko je osvojila kolajno na dvoranskem svetovnem prvenstvu, nadaljevala je z odličjem na nedavnem evropskem prvenstvu v Münchnu, v Lozani je temu dodala še zmago v diamantni ligi.

Zapleta se le s poškodbo, ki jo je staknila pred desetimi dnevi v finalu evropskega prvenstva v bavarski prestolnici. Dva dni po tekmi je slavila na mednarodni tekmi v Nemčiji, v petek pa so ji pred tekmo sicer pobrali šive, a se je rana vnovič odprla. A tudi to je ni ustavilo.

Tina Šutej | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Od poškodbe je minilo osem dni in zdravnik mi je pobral šive. Na ogrevanju je bilo sprva še vse v redu, kasneje pa se je rana odprla. V zdravniški sobi so mi rano nato sicer zašili brez anestezije. Bilo je boleče, postopek pa se je končal šele pet minut pred tekmo. Bolečine so se nato nadaljevale tudi na tekmi," je povedala Šutejeva.

Kot pravi, je bila bolečina, rana se je dodatno razbolela že med šivanjem, neprimerno večja od bolečin v finalu evropskega prvenstva. "Na EP sem nastopila brez šivov," je dejala atletinja in dodala, da je bilo tokrat neprimerno težje: "Stres je bil res velik. Vse skupaj se je dodajalo pred tekmo in nisem vedela, ali bodo postopke pravočasno končali in ali bom sploh sposobna nastopiti."

Tina Šutej | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rana je ne bo ustavila

In rana Šutejeve ne bo ustavila niti v prihodnjih dneh. Že v torek načrtuje nastop v Luzernu, po kratkem obisku Slovenije pa se bo tja vrnila na finale diamantne lige, kjer je njen cilj diamantni prstan oz. tretji veliki dosežek v letu 2022.

O sami tekmi pa 33-letna Ljubljančanka pravi: "Izjemno sem vesela prve zmage na največji seriji mitingov, ki je prišla ob pravem trenutku. Motil je le veter, ki je spreminjal smer, in zato sem imela tudi težave na drugi višini (450 cm, op. STA). A forma je prava, tehnično imam tudi še kar nekaj rezerv. Napadala sem tudi državni rekord, a sem imela težave zaradi trše palice in bila za dober skok preveč zakrčena."

Preberite še:

Tina Šutej
Sportal Tina Šutej zmagala v Lozani!
Tina Šutej, München 2022
Sportal Šutejeva in Horvatova danes na atletskem spektaklu v Lozani
Tina Šutej
Sportal Tina Šutej v Karlsruheju ugnala tudi evropsko prvakinjo

 

Ne spreglejte