Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2011,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Primož Kozmus

Sreda, 25. 5. 2011, 14.50

8 let

Slovenska Bistrica v znamenju vrnitve Kozmusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Martina Ratej (Šentjur, kopje) in Matic Osovnikar (Mass, 100 in 200 m) sta bila lani zmagovalca mednarodne lige Atletske zveze Slovenije (AZS).

Ta serija najmočnejših tekmovanj za veliko nagrado Vzajemne se bo s šesto sezono začela v nedeljo, 29. maja, v Slovenski Bistrici, kjer bosta nastopila tudi Primož Kozmus in Martina Ratej.

Kozmus, zlati olimpionik in svetovni prvak, je bil najboljši od prve izvedbe VN naprej, lani pa je zaradi prekinitve kariere prvo mesto prepustil tekmecem. V Slovenski Bistrici bo prvič preizkusil svojo formo po vrnitvi. Martina Ratej, ena najboljših metalk kopja na svetu, pa je po težavah z zdravjem nared za nastope na najvišji ravni. Že v četrtek jo čaka diamantna liga v Rimu.

Na bistriškem mitingu, ki se bo začel s prvimi disciplinami ob 15. uri, bo najhujši konkurent Kozmusu Hrvat Andras Haklits, finalist OI v Pekingu. Met kladiva bo tudi osrednja disciplina Stepišnikovega memoriala. V skoku v daljino bo skušala več kot na svoji prvi tekmi v sezoni doseči Nina Kolarič. Na tekmovališču bodo tudi slovenski rekorder v skoku v višino Rožle Prezelj ter večina najboljših slovenskih tekačic in tekačev v sprintu z Gregorjem Kokalovičem, ta čas najhitrejšim Slovencem na 100 m. Damjan Zlatnar, slovenski rekorder na 110 m ovire, se bo pomeril s Hrvatom Jurico Gabušićem, Marina Tomič pa bo na visokih ovirah lovila normo za SP skupaj s Hrvatico Andreo Ivančević.

Manjkal bo Oplotničan in član bistriškega Almonta Miran Vodovnik. Finalist dveh svetovnih prvenstev in olimpijskih iger leta 2004 po operaciji komolca še ni pripravljen za tekmovanja. Kljub temu pa bo suvanje krogle postreglo z vrhunsko konkurenco štirih tekmovalcev, ki lahko presežejo 20 metrov, najboljši po osebnih rekordih, vendar še ne dokončno potrjen, je Madžar Lajos Kurthy (20,78 m).

"Miting bo nekoliko pozneje kot običajno. Tako lažje pridobimo atlete, ki že začenjajo tekmovalno sezono. Zato bo na mitingu več zvenečih imen. Za nas je pomemben tudi miting za najmlajše," je povedal Boštjan Fridrih, glavni organizator tekmovanja, nastopil pa bo tudi v skoku v daljino.

Ne spreglejte