SiolNET. Sportal Atletika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rodićeva v Novi Gorici znova prek 14 m

2

termometer

Snežana Rodić (Mass) je prvi dan ekipnega slovenskega prvenstva v atletiki v Novi Gorici v troskoku zmagala in s 14,07 metra znova presegla štirinajstmetrsko oznako.

Rodićeva je kljub dobremu rezultatu za 13 centimetrov zgrešila normo za svetovno prvenstvo (14,20 m), ki bo avgusta v Moskvi. Marina Tomič (Kladivar) je na 100 m ovire slavila s 13,54 (norma za SP je 13,10).

Sara Strajnar (Mass) najboljša v teku na 100 m z 11,80. Med atleti je bil na tej razdalji najhitrejši Jan Žumer (Mass) z 10,66, Andrej Poljanec (Krka) je slavil v skoku s palico s 5,25 m, Matija Kranjc (Mass) v metu kopja (73,89 m), Mitja Lindič pa v teku na 400 m (48,19). Urban Čehovin (Gorica) je slavil v skoku v daljino s 7,39 m, v suvanju krogle je pa prvič po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe zmagal slovenski rekorder Miro Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica, vendar le s 16,96 m.

Rodičeva je že 4. maja v Mariboru v svojem prvem nastopu slavila s 14,10 metra. "Tokrat sem skočila 14,07 in 13,87 m, imela pa sem še dva prestopa, eden izmed njih je bil minimalen, namerili pa bi mi gotovo prek 14,30 m. Veter se je obračal, zato sem morala prestavljati začetek zaleta. Začetek sezone ocenjujem kot soliden, čeprav sem napravila preveč napak. V nedeljo bom nastopila še v skoku v daljino, v troskoku pa v torek v Velenju, kjer se nadejam dobrih daljav," je pojasnila Rodičeva.

Tomičeva je bila po pričakovanju prepričljivo prva na visokih ovirah. "Do šeste ovire sem bila blizu dobremu času, lahko bi bilo na koncu tudi 13,20 sekunde ali osebni rekord. Potem pa je prišla šesta ovira, bila sem napreč preblizu in sem se vanjo zadela. Zaradi te napake sem izgubila veliko časa in ritem. Nekako sem se splazila do konca in tekla 13,65. Letos sem še za eno stopnjo hitrejša in močnejša, kot sem bila lani. To mi še povzroča težave med ovirami. Zavestno sem krajšala korak, očitno pa še premalo. Z nastopom sem kljub vsemu zadovoljna, bila pa bi presrečna, če bi šlo brez napak od starta do cilja. Upam, da se bo to začelo dogajati že na naslednjih tekmah, prvič že v torek v Velenju," je napovedala Tomičeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin