Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2019,
10.15

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

1

Natisni članek

Luka Janežič Rok Predanič

Sreda, 14. 8. 2019, 10.15

4 leta, 8 mesecev

Luka Janežič povabljen v ekipo Evrope

Ponos slovenske atletike prejel povabilo, ki se ga ne odkloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

1

Luka Janežič EPu23 zlato | Luka Janežič bo zastopal barve Evrope na tekmi proti ZDA. | Foto Getty Images

Luka Janežič bo zastopal barve Evrope na tekmi proti ZDA.

Foto: Getty Images

Slovenski rekorder Luka Janežič je bil povabljen v ekipo Evrope za atletski dvoboj z reprezentanco ZDA 9. in 10. septembra v Minsku na olimpijskem stadionu Dinama, ki ima 22 tisoč sedežev. To bo zadnje večje tekmovanje pred svetovnim prvenstvo v Dohi (med 27. septembrom in 6. oktobrom). Povabilo je od Slovencev dobila tudi Maruša Mišmaš v teku na 3000 m zapreke, vendar se je po nedavni poškodbi nastopu odpovedala zaradi priprav na svetovno prvenstvo.

Maja Mihalinec
Sportal Slovenci brez napredovanja, Mihalinčeva za stotinko zgrešila normo za SP

"Luka Janežič je bil izbran v ekipo Evrope za tek na 400 metrov v soboto, prvi dan tekmovanja, in verjetno bo tekel tudi v štafeti 4 krat 400 metrov naslednji dan. To je velika čast zanj in za slovensko atletiko. Niti pomišljal nisem, nastop sva potrdila, saj poleg prestižnega povabila tekmovanje lepo spada v okvir priprav in tekem pred največjo tekmo leta v katarski prestolnici," je povedal trener Janežiča Rok Predanič.

Spektakel v Belorusiji

Trener Rok Predanič je ponosen na svojega izbranca: "To je velika čast zanj in za slovensko atletiko." | Foto: Vid Ponikvar Trener Rok Predanič je ponosen na svojega izbranca: "To je velika čast zanj in za slovensko atletiko." Foto: Vid Ponikvar "Odpovedali pa bomo verjetno nastop na diamantni ligi to nedeljo v Birminghamu, bolj se nagibava v to smer, ker potrebuje počitek. Nastopil bo le, če bo to nujno zaradi točk v lovu na zanesljiv nastop v finalu diamantne lige. Po naporni seriji tekmovanj bo imel aktivni premor z lažjimi treningi, nato pa ga čakajo še tri velike mednarodne tekme. V Madridu bo tekel 25. avgusta, nato v finalu diamantne lige v Bruslju in v Minsku. Za zaključek te serije pa se bo predstavil še v Velenju, kjer bo sredi septembra ekipno državno prvenstvo," je dodal Predanič.

Dvoboj (The Match), kot so na kratko poimenovali atletsko tekmo med Evropo in ZDA, je letos obnovljena različica tovrstnih prestižnih tekmovanj iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V beloruski prestolnici bo na programu poleg disciplin SP še mešana štafeta.

Konec tedna najverjetneje ne bo nastopil na mitingu v Birminghamu. | Foto: Peter Kastelic/AZS Konec tedna najverjetneje ne bo nastopil na mitingu v Birminghamu. Foto: Peter Kastelic/AZS

V ekipi Evrope bo tudi osem beloruskih atletinj in atletov. Zmagovalec posamezne discipline bo dobil 7.000 evrov, drugo mesto bo prineslo 5.000 evrov, tretje 4.000 evrov, denarno nagrado pa bo prejel tudi osmouvrščeni (500 evrov).

 

Ne spreglejte