Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2020,
14.33

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Neja Kršinar

Nedelja, 6. 12. 2020, 14.33

3 leta, 5 mesecev

Neja Kršinar za sedem minut popravila svoj osebni rekord

Odličen tek Slovenke na enem od redkih maratonov v letu pandemije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Današnji maraton v Valencii, eden redkih večjih maratonov, ki so jih organizatorji v letu pandemije novega koronavirusa spravili pod streho, je minil v znamenju svetovnega polmaratonskega rekorda v moški kategoriji, razlog za veselje pa je ponudil tudi slovenski atletiki. Na njem se je izkazala slovenska maratonka Neja Kršinar, ki je z rezultatom 2;36:27 poskrbela za tretji najboljši čas v zgodovini slovenskega maratona.

Izkušena slovenska tekačica Neja Kršinar se je izkazala na priznanem maratonu v Valencii. | Foto: Vid Ponikvar Izkušena slovenska tekačica Neja Kršinar se je izkazala na priznanem maratonu v Valencii. Foto: Vid Ponikvar

Neja Kršinar je v Valencii v ženski konkurenci pristala na 34. mestu in za skoraj sedem minut izboljšala svoj osebni rekord, ki ga je prav v Valencii postavila lani (2;43:15).

S časom 2;36:27 se je tekačica KGT Papež na večni lestvici povzpela na tretje mesto najboljših maratonskih rezultatov v zgodovini v ženski konkurenci.

Pred njo sta zdaj le še slovenska rekorderka Helena Javornik, ki je leta 2004 v Amsterdamu tekla 2;27:33, in Žana Jereb, ki je v Rotterdamu leta 2014 tekla 2;35:57.

Vse je bilo odlično, samo veter ne

V družbi trenerja Dejana Lenarta po nastopu v Valencii. | Foto: Atletska Zveza Slovenije V družbi trenerja Dejana Lenarta po nastopu v Valencii. Foto: Atletska Zveza Slovenije "Odlično je bilo, ni bilo nobene krize. Vesela sem, da je tekma sploh bila in sem prišla zraven. Super je bilo tudi to, da smo imeli narekovalca tempa, ki sem se ga držala do 32. kilometra, ko je odstopil, nato pa smo šla dekleta sama do cilja. Organizacija je bila vrhunska. Navijači so bili prepovedani, a se jih je na nekaj mestih nekaj zbralo. Navijali so tudi prostovoljci ob progi. Edina moteča zadeva je bil kar močan veter in nizke temperature," je po nastopu v danes sončni, a hladni Valencii povedala 29-letna Kršinarjeva, ki je po dveh polmaratonskih nastopih letos prvič tekla tudi v maratonu.

Kršninarjeva pa bo kmalu spet potovala. Odpravlja se namreč na priprave v Kenijo, kjer bo pred novo sezono trenirala skoraj dva meseca.

Neja Kršinar
Sportal Svetovna rekorderka iz Etiopije odpovedala Valencio, tam Neja Kršinar
Ne spreglejte