Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
13.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Renner

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 13.02

6 let, 7 mesecev

Norma v zadnjem trenutku, a v Ptičjem gnezdu eno glavnih slovenskih orožij

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski prvak v skoku ob palici med mlajšimi člani Robert Renner si je vstopnico za Peking priboril v zadnjem trenutku, a upa, da bo v Ptičjem gnezdu skakal dvakrat - v kvalifikacijah in finalu.

Robert Renner je še eden iz generacije mladih slovenskih atletov, za katerega lahko upamo, da bo tudi v prihodnosti eden glavnih tvorcev slovenskih atletskih uspehov. Mladi Celjan se je po krizi, iz katere se več let ni znal izkopati, letos vrnil kot prerojen, osvojil naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani, v začetku meseca pa popravil še osebni in državni rekord (565 cm) in izpolnil normo za svetovno člansko prvenstvo, ki se v soboto začenja v Pekingu.

"Rekord je prišel ravno ob pravem času, saj sem normo izpolnil teden dni pred iztekom roka. Počutim se odlično, forma se stopnjuje in verjamem, da bo tako do vrhunca sezone v Pekingu. Na treningu je potekalo vse normalno, dobri so bili že trening skoki, kar ni običajno, saj na tekmah pokažem največ. To je zagotovo dobro za samozavest," je pred odhodom na Kitajsko povedal Renner.

Konkurenca bo izjemna

Konkurenca v skoku ob palici je letos izjemna, kar pet tekmovalcev je že preskočilo 590 centimetrov, Renner pa si s 565 centimetri deli 21. mesto na letošnji lestvici. "Treba bo dobro skočiti, potem pa bomo videli. Če ponovim svoj letošnji rezultat in letvico preskakujem v prvem poskusu, potem lahko pridem visoko. Potihem ciljam na 12. mesto, kar bi pomenilo finale. A to je skok ob palici, lahko se marsikaj zgodi, en trenutek ti lahko veliko da ali pa vse vzame. Verjamem, da sem pripravljen tudi na skok prek 570 centimetrov, saj sem 565 preskočil brez dotika. Če bi mi to uspelo v Pekingu, bi bilo idealno," še razmišlja 21-letni Celjan, ki ga kvalifikacije čakajo že prvi dan prvenstva.

Prvi favorit za zlato bo Francoz Renaud Lavillenie, s katerim je tudi naš predstavnik že skakal: "Dvakrat sva se že srečala na evropskih prvenstvih. Pri njem je videti vse tako preprosto. Užitek ga je gledati in je prava motivacija."

Ne spreglejte