Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

evropsko prvenstvo Zürich

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 10.52

8 let

"Noge so sposobne osebnega rekorda"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marina Tomić ima precej izkušenj z evropskih prvenstev, saj bo to že njeno četrto. Ni se ji še uspelo prebiti skozi sito kvalifikacij, glede na letošnje dosežke pa bi ji v Zürichu lahko uspelo.

b>Marina Tomić v letošnji sezoni nastopa odlično. Na največjem slovenskem mitingu v Velenju je zmagala s časom 12,96, še stotinko hitreje pa je tekla v švedskem Sundsvallu, kjer je le stotinko zaostala za osebnim rekordom. "Letos sem bila dvakrat presneto blizu najboljšemu osebnemu dosežku, teka pa nista bila popolna, saj sem prišla vsaj enkrat preblizu oviri. Moj cilj je vsako leto končati z osebnim rekordom," pravi članica celjskega Kladivarja, iz njenih besed pa lahko razberemo, da si rekorda želi prav na najpomembnejši tekmi sezone.

Konkurenca je letos izjemna

Konkurenca v teku na 100 metrov z ovirami je tudi v Evropi izjemno močna. Letos se je kar 21 atletinj spustilo pod mejo 13 sekund, Tomićeva pa drži 15. rezultat. "Zelo težko je biti konkreten s cilji na evropskem prvenstvu, saj je konkurenca zelo strnjena. Če ne bo brezhibnega teka, gladko ostaneš brez napredovanja v naslednji krog. Karkoli napovedati je zelo težko, podobno, kot če bi kupila listek za loto, potem pa bomo videli, če bom zadela. Če pa se stvari izidejo in bo tek tak, kot ga znam narediti, potem upam vsaj na napredovanje v naslednji krog," je še povedala 31-letna atletinja, ki je imela tudi nekaj zdravstvenih težav, ki pa so že pozabljene: "Pred težavo z boleznijo sem bila v življenjski formi, glede na zadnje treninge pa ni dosti razlike. Odmislila bom vse težave in dala vse od sebe. Noge so sposobne osebnega rekorda." Kvalifikacije teka na 100 metrov z ovirami so na sporedu že v dopoldanskem delu prvega dne prvenstva (torek), še isti večer pa bo na sporedu polfinale. Najhitrejših osem atletinj čaka finale v sredo ob 21.50.

Ne spreglejte