Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
14. 6. 2014,
13.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

atletika Snežana Vukmirović David Rudisha New York

Sobota, 14. 6. 2014, 13.19

6 let, 7 mesecev

Miting zvezdnikov v New Yorku, med njimi tudi Vukmirovićeva

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le nekaj dni je minilo od mitinga diamantne lige v Oslu, vse pa je že pripravljeno na nove obračune. Najboljše atlete in atletinje sveta bo tokrat gostil New York.

Slovenska tekmovalka v troskoku Snežana Vukmirović bo nastopila še na tretjem letošnjem mitingu diamantne lige. V Dohi in Rimu je končala na sedmem mestu, na mitingu Golden Gala pa je postavila tudi svoj najboljši letošnji izid, 13,90 metra. V New Yorku ne bo nekaterih najboljših tekmovalk, Koprčanka ima peti letošnji izid med atletinjami na štartni listi, če bi ji uspel troskok prek 14 metrov, pa bi lahko dosegla tudi vidno uvrstitev in morda prve točke diamantne lige. Prva favoritinja za zmago bo Jamajčanka Kimberly Williams, ki je letos že pristala pri 14,56 metra.

Na sporedu bo tudi ženski met kopja, a je Martina Ratej, vodilna v skupnem točkovanju, ostala doma, saj bi bilo še eno dolgo potovanje prenaporno. K sreči tudi drugih največjih konkurentk v New Yorku ne bo, tako da bo ostala na vrhu lestvice diamantne lige.

Nov dvoboj Barshim : Bondarenko, vrača se Rudisha

Znova bo izjemno zanimivo v skoku v višino, kjer se bosta pomerila Bogdan Bondarenko in Mutaz Essa Barshim. Ukrajinec je letos že preskočil 240, Katarec pa 241 centimetrov, a sta bila nazadnje oba blizu uspeha tudi na 243 centimetrov. Kako bo tokrat?

Na sporedu bodo številne šprinterske discipline. Organizator je disciplinam diamantne lige dodal še nekaj, kar ne bo štelo za točkovanje. Tako bodo in moški in ženske tekli na 100, 200 in 400 metrov, dekleta pa še na visokih ovirah, medtem ko moške čaka obračun na 400 metrov z ovirami.

V teku na 800 metrov bo po hudem porazu v Eugenu prvič spet nastopil svetovni rekorder David Rudisha. Kakšno taktiko bo ubral tokrat? Konkurenca je nekoliko slabša kot v Eugenu, a so tu še vedno domačin Duane Solomon in odlična Poljaka Kszczot in Lewandowski. To bo tudi najdaljša tekaška disciplina za moške.

Dekleta bodo imela več tekov na srednjih in dolgih progah. Poleg tekov na 800 in 1500 metrov sta na sporedu še teka na 3000 metrov in 3000 metrov z zaprekami. Zanimiv bo predvsem tek na 1500 metrov, kjer se bosta udarili svetovna prvakinja Abeba Aregawi, ki tekmuje za Švedsko, in mlada etiopska tekačica Dawit Seyaum, ki je pred dnevi v solo teku tekla pod štirimi minutami.

Ne spreglejte