Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marina Tomič Zürich

Torek, 12. 8. 2014, 16.38

8 let

Marina Tomič: Končno so bile te stotinke v prid tudi meni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marina Tomič se je na evropskem prvenstvu v atletiki, ki se je začelo v Zürichu, uvrstila v polfinale na 100 metrov z ovirami. Dosegla je 14. rezultat s 13,12, v polfinalu bo nastopila ob 20.56.

Marina Tomič je bila po rezultatu zadnja, ki se je prebila v nadaljevanje tekmovanja, saj sta bili še dve tekmovalki, ki sta tekli 13,12, odločale pa so tisočinke po ogledu fotofiniša. Poleg Tomičeve se je v drugi krog uvrstila še Poljakinja Karolina Koleczek, izpadla pa je Nizozemka Nadine Visser. "Končno so bile te stotinke in desetinke tudi meni v prid," je bila vesela in presenečena Tomčeva, ki je tričetrt ure čakala na razplet. Podobno je bilo že pred dvema letoma, ko jo je Rusinja Julija Kondakova, ki je bila tudi tokrat v njeni skupini (skupno osma, 12,97), ugnala po fotofinišu in ji za tisočinko sekunde preprečila nastop v polfinalu. Marca letos je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v poljskem Sopotu v polfinalu na 60 metrov z ovirami Tomičeva z 8,05 sekunde izenačila osebni rekord, zasedla peto mesto v skupini in le za dve stotinki zaostala za Kondakovo, ki si je na četrtem mestu izborila finale.

"Težko je zdaj oceniti tek. Do tretje in četrte ovire sem lepo stopnjevala ritem, od četrte ovire pa sem tekmovalko na tretji progi udarjala v roko, ona pa mene. Očitno sva imeli prav nasprotni odriv. To je bila edina stvar, ki jo lahko ocenim. Res pa je, da bi lahko tekla kakšno desetinko bolje, zakaj pa tega nisem storila, pa ne vem. Res pa je, da to ni eden od mojih najslabših rezultatov, prav nasprotno. Dosegla sem ga po enotedenskem premoru zaradi bolezni in sem se šele tik pred EP lahko začela pripravljati na tekmovanje," je dejala Tomičeva, ki se je kot druga Slovenka do zdaj na visokih ovirah spustila pod 13 sekund, vendar le trikrat.

Ne spreglejte