Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
18. 4. 2015,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

maraton Beograd

Sobota, 18. 4. 2015, 17.55

8 let

Kenijsko slavje v deževnem Beogradu, kjer je teklo tudi veliko Slovencev

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kenijec Silas Sang in Etiopijka Abedu Adunya sta zmagovalca letošnjega beograjskega maratona, kjer je nastopilo tudi veliko slovenskih tekačev.

V srbski prestolnici je potekala 28. izvedba beograjskega maratona, ki se kljub deževnemu vremenu lahko pohvali z novo rekordno udeležbo. V maratonu in polmaratonu je nastopilo blizu 4500 tekačev iz 56 držav, med njimi tudi kar nekaj Slovencev.

Na maratonski razdalji so v moški konkurenci Kenijci zavzeli zmagovalni oder. S časom 2;14:43 je zmagal Silas Kiplagat, ki je za rekordom proge iz leta 2006 (2;10:54) krepko zaostal. "Zadovoljen sem z zmago, čeprav to ni moj osebni rekord. Nekoliko je nagajal dež, a ni bilo hujšega. Prvič sem tekel tu, a upam, da ne zadnjič. Že prihodnje leto se želim ponovno vrniti," je v cilju dejal zmagovalec. Med dekleti je bila s časom 2;33:12 najhitrejša Etiopijka Abebu Adunya.

Tekače pozdravila svetovna rekorderka

Pred štartom in v cilju je tekače pozdravila tudi svetovna rekorderka v skoku v daljino Galina Čistjakova. Atletinji, ki je tekmovala za Sovjetsko zvezo, pozneje pa za Slovaško je rekordni skok uspel 11. junija 1988, najboljšo znamko pa drži še danes. "Čestitam organizatorjem za izvedbo maratona. Vse je potekalo brezhibno. Najpomembnejši je ekipni duh, ki se ga je čutilo na vsakem koraku. Ljudje so se zbrali, da uživajo v teku in tega ni mogel preprečiti niti dež," je povedala Čistjakova.

V Beogradu je teklo tudi veliko slovenskih tekačev oziroma tekaških skupin. Med njimi je bilo moč opaziti Urbane tekače, GiBit tekače, tekače iz Športnega društva Kepa, nekatere slovenske triatlonce in druge, ki se jih je dalo prepoznati predvsem po majicah s slovenskih tekaških prireditev. Tako v moški kot ženski konkurenci polmaratona sta se dva slovenska predstavnika uspela prebiti v prvo deseterico.

Ne spreglejte