Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
20.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mo Farah London

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 20.46

8 let

Farah pred prvo resno tekmo še petič zmagal v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvakratni olimpijski prvak Mo Farah je še petič zmagal na cestnem teku na 10 kilometrov v Londonu. V petek ga čaka prvi resnejši preizkus sezone. Nastop na diamantni ligi v Eugenu.

Mo Farah je opravil še zadnji "test" pred začetkom tekmovalne sezone na stezi. Na uličnem teku v Londonu je zmagal s precejšnjo prednostjo, 10-kilometrsko progo pa je pretekel osem sekund hitreje kot ob lanski zmagi. Sedaj se začne zares. V petek bo nastopil na mitingu diamantne lige v Eugenu. Glavni del tekmovanja sicer poteka v soboto, a se bodo tekmovalci na 10.000 metrov, tako kot metalke kopja, med katerimi bo tudi Martina Ratej, pomerili že na petkov večer. Na štartu bo nekaj odličnih Etiopijcev, tako da se obeta pravi spektakel.

"Danes je bila važna zmaga, nisem se oziral na čas. Teči v Londonu je pravi užitek, saj redko tečem pred domačimi navijači. Sedaj pa bo šlo zares. Komaj že čakam petkovo tekmo. Moram se pripraviti bolje kot lani," razmišlja Farah, ki ima na Eugene lepe spomine, saj je pred dvema letoma tu postavil evropski rekord (26:46,57): "Vedno rad tečem v Eugenu in letos ne bo nič drugače." Farah na prostem ni bil poražen od svetovnega prvenstva v Daeguju, ko ga je v teku na 10.000 metrov v zadnjih metrih prehitel Etiopijec Ibrahim Jeilan.

Drugo mesto je na ulicah angleške prestolnice osvojil Phil Wicks, tretji pa je bil Phil Nicholls. Med dekleti je zmagala Katrina Wootton, ki si je nabrala minuto prednosti pred nekdanjo svetovno mladinsko prvakinjo v teku na 1500 metrov Steph Twell. Tretja je bila Emily Pidgeon. "V Londonu nisem tekla od osnovne šole. Želela sem izkusiti londonsko atmosfero in moram priznati, da me navijači niso razočarali," je dejala zmagovalka.

Ne spreglejte