SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bubka navdušen nad slovenskim razvojem športa in dosežki športnikov

4

termometer

Ukrajinski atletski zvezdnik Sergej Bubka je še drugič v roku enega leta obiskal Slovenijo. Sprejel ga je predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

Legendarni atlet se je lanskega novembra udeležil prireditve Naj atlet, svoje bogate izkušnje pa je delil z mladimi atleti na Bledu. Tokrat Sergej Bubka v Slovenijo prihaja v vlogi podpredsednika Mednarodne atletske zveze Sloveniji, v soboto dopoldan bo prisostvoval na Kongresu Balkanske atletske zveze, popoldan pa si bo ogledal premierno ekipno balkansko prvenstvo v atletiki Balkanation. Že v petek ga bo v Mestni hiši sprejel župan Ljubljane Zoran Janković, Bubka pa se bo ob tej priložnosti vpisal v Spominsko knjigo Ljubljane.

Ukrajinec je podobno kot lani na Bledu še enkrat izrazil navdušenje nad slovenskimi športniki, ki dosegajo vrhunske rezultate v svetovnem merilu. "V Sloveniji, ki je tako majhna država, imate odlične športnike v različnih športnih panogah. Sam najbolje poznam atletiko in vem, da ste v močni mednarodni konkurenci izjemno uspešni. Vaš model razvoja športa velja posnemati," je dejal Bubka, ki je navdušen tudi nad lepotami Slovenije, a mu jih zaradi natrpanega urnika še ni uspelo pogledati: "Upam, da mi bo uspelo en krog odteči ali odkolesariti. Predvsem imam rad naravo."

Čeprav sprva ni želel komentirati političnih razmer v Ukrajini, saj je tu zaradi športa, pa je priznal, da se kriza odraža tudi v športu. Nacionalni olimpijski komite športnikom in zvezam pomaga po najboljših močeh, nekaj pomoči pa so deležni tudi od Mednarodnega in evropskega olimpijskega komiteja. Želi si, da bi v Ukrajini tudi prek športa dosegli spravo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin