Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
24. 9. 2015,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Velenje

Četrtek, 24. 9. 2015, 14.48

8 let

Balkanation: Slovenija brani zmago, v Velenje se vrača Amel Tuka

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Velenje bo v soboto gostilo drugo ekipno balkansko prvenstvo. Nastopilo bo šest držav, Slovenija pa bo branila lansko zmago. Reprezentanca je močna, zato bi ji to moralo uspeti.

Na letošnjem ekipnem balkanskem prvenstvu (Balkanation) bo nastopilo le šest reprezentanc, ki se bodo pomerile v 18 atletskih disciplinah, 16 posamičnih in dveh štafetnih. Slovenska reprezentanca ima močno zasedbo in bo v družbi Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Bolgarije, Romunije in Turčije favoritinja za zmago. Največ točk je zbrala že lani, ko je prvi Balkanation potekal v Ljubljani.

"Kombinacija izkušenih tekmovalcev in mladih, ki so se v zadnjem obdobju izjemno izkazali, bo ob koncu sezone postavila piko na i tekmovalni sezoni. Ta je bila zelo uspešna, zato upamo, da bomo tudi to tekmovanje izkoristili za nadaljnji razvoj kraljice športov pri nas," je dejal Luka Steiner, direktor Atletske zveze Slovenije.

Kozmus le v vlogi kapetana ekipe

V slovenski ekipi letos ne bo Primoža Kozmusa, nekdanjega olimpijskega in svetovnega prvaka v metu kladiva, ki zaradi poškodbe v pripravljalnem delu letos ni tekmoval, ostaja pa v vlogi kapetana ekipe. To vlogo bo imela pri dekletih Marina Tomič, ki je bila letos prav tako odsotna zaradi poškodbe.

Kozmus, ki je že večkrat dejal, da želi osvojiti medaljo tudi na naslednjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, bo svoje načrte razkril na tiskovni konferenci prihodnje leto.

Največji tuji zvezdnik tekmovanja v Velenju bo nedvomno bosanski tekač na 800 metrov Amel Tuka, ki drži najboljši izid sezone na svetu v teku na 800 metrov. Tuka je svoj vzpon proti svetovnemu vrhu začel prav na letošnjem velenjskem mitingu, sezono pa je kronal z bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Pekingu.

Tekmovanje se bo na štadionu Ob jezeru z nekaj tehničnimi disciplinami začelo ob 16.30, organizatorji pa si obetajo dober obisk ljubiteljev atletike.

Ne spreglejte