Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
17.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

evropsko prvenstvo Amsterdam 2016 atletika

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 17.58

6 let, 6 mesecev

Od našega poročevalca v amsterdamu

Atleti že v Amsterdamu, na dolgo vožnjo se lahko izgovarjajo le palice in kopja

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska atletska reprezentanca je z izjemo obeh polmaratoncev že prispela v Amsterdam, kjer bo od srede do nedelje potekalo evropsko prvenstvo. Za zdaj vse poteka brez težav.

Takole je videti olimpijski štadion v Amsterdamu dva dneva pred tekmovalnim začetkom prvenstva. | Foto: Peter Kastelic Takole je videti olimpijski štadion v Amsterdamu dva dneva pred tekmovalnim začetkom prvenstva. Foto: Peter Kastelic

Večina slovenskih atletov, ki bodo konec tedna zastopali barve Slovenije na olimpijskem štadionu v Amsterdamu, je na prizorišče prispela že v nedeljo zvečer, nekaj posameznikov je prispelo danes, tekača Tone Kosmač in Sonja Roman, ki bosta nastopila na prvem polmaratonu na evropskih prvenstvih, pa priletita v torek.

Prvi, nedeljski val je prispel z neposrednim poletom iz Ljubljane, prevoz z letališča do hotela pa je trajal le nekaj minut, tako da vožnja tokrat zagotovo ni utrudila naših predstavnikov, ki z nastopi začenjajo v sredo, ko bo nastopilo kar 10 od 19 atletov.

"Razlog, da smo potovali nekoliko razkropljeni, tiči v različnih začetkih tekmovanj. Pot je bila prijetno kratka glede na to, da je Amsterdam v Evropi, tako da ni bilo treba pretirano dolgo čakati ali prestopati. Nizozemska je prijetna dežela, za zdaj je vse v redu, začenjamo tudi s prvimi treningi," je dejal vodja delegacije Matej Juhart, nekdanji šprinter, oče slovenskega boba in trener naše atletinje Marine Tomič.

Palice in kopja v hotelu še pred atleti

Palice in kopja ter masažne mize in druga oprema, ki se najraje izgubljajo po letališčih, so tokrat v hotel prispeli kot prvi. Pripeljala sta jih namreč trenerja slovenskih skakalcev ob palici Milan Kranjc, trener Roberta Rennerja, in Slavko Černe, trener Tine Šutej. Skupaj z opremo sta s kombijem naredila skoraj 1.500 kilometrov.

Matej Juhart je vodja slovenske atletske ekipe v Amsterdamu. Za zdaj še ni naletel na večjo oviro. | Foto: Peter Kastelic Matej Juhart je vodja slovenske atletske ekipe v Amsterdamu. Za zdaj še ni naletel na večjo oviro. Foto: Peter Kastelic

"Prevoz palic je delikaten, saj so dolge, ne da se jih pa ukriviti ali prelomiti. Večina letal, ki leti z Brnika, nima tako velikega nakladalnega prostora za prevoz palic, tako da sta trenerja palice pripeljala s kombijem. Dodali smo jima še vse ostale pripomočke, ki delajo dodatne stroške pri prevozu, tako da sta bila kar dobro založena," je še dodal Juhart.

Renner in Šutejeva, ki sta ena od resnih kandidatov za visoki uvrstitvi, imata tako prvo skrb za seboj. Palice, ki si jih je težko sposoditi od nekoga drugega, saj ima vsak narejene po svoji meri,  so na varnem, zdaj potrebujeta le še dober dan in nekaj športne sreče za preboj v finale, kjer pa je vse mogoče. Slovenska ekipa v Amsterdamu računa na pet finalnih nastopov, tiha želja pa je tudi medalja, čeprav bi bila ta kar manjše presenečenje.

Ne spreglejte