Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
1. 9. 2013,
19.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

IAAF

Nedelja, 1. 9. 2013, 19.15

8 let, 3 mesece

Abakumova prvič letos prek 70 m, Aman spet nepremagljiv

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Berlinu je potekal miting serije IAAF World Challenge, odličen dosežek je uspel Mariji Abakumovi. Ruska metalka kopja je z metom dolgim 70,53 metra postavila najboljši izid sezone na svetu.

V Berlinu se je zbrala močna atletska zasedba, ki je nanizala kar nekaj odličnih rezultatov. Rusinja Marija Abakumova je še enkrat dokazala, da z bronom v Moskvi upravičeno ni bila zadovoljna, saj po svetovnem prvenstvu zlahka zmaguje. Tokrat je njeno kopje celo preletelo mejo 70 metrov. Njen najdaljši met je meril 70,53 metra, kar je najboljši izid sezone na svetu. Svetovna prvakinja Christina Obergföll je bila s 63,30 metra tretja. "Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljna. V Moskvi sem imela slab dan, a žal je šlo za najpomembnejši dan v sezoni. Škoda, ker sem bila pripravljena za zmago," je po tekmi povedala zmagovalka.

Kemar Bailey-Cole, ki je z jamajško štafeto osvojil zlato na SP v teku na 4 x 100 metrov, je s časom 10,04 zmagal v teku na 100 metrov. Etiopijec Mohammed Aman je dokazal, da je v odsotnosti svetovnega rekorderja Davida Rudishe najboljši v teku na 800 metrov. Zmagal je s časom 1:43,97. "Z izjemo vetra je bila tekma dobra. Računal sem na hitrejši začetek, a sem s časom vseeno zadovoljen. Ne vem, zakaj mi ostali niso sledili v ciljnem šprintu," je bil nad dejstvom, da je bil v zaključku daleč najmočnejši, presenečen Etiopijec.

Yego tretjič zapored blestel, Kemboi pa razočaral

V teku na 3000 metrov z zaprekami je Kenijec Hillary Yego zmagal tretjič zapored (8:08,84). Najhitrejši je bil že na zadnjih dveh mitingih diamantne lige. Svetovni prvak Ezekiel Kemboi je po SP povsem iz forme, saj spet ni pritekel do cilja. Nekdanji svetovni rekorder Dayron Robles je s povprečnim časom 13,35 zmagal v teku čez visoke ovire. "Čutim, da moram prenehati s tekmovanji, saj je bilo letošnje leto preveč komplicirano, tako da me že kar boli glava, a imam pred seboj še dve tekmi," razmišlja Kubanec, ki je imel kar nekaj težav v odnosu z domačo atletsko zvezo.

Do zmag sta prišla še dva aktualna svetovna prvaka – domačina Robert Harting v metu diska in David Storl v suvanju krogle. V tej disciplini je pri dekletih ponovno zmago slavila Novozelandka Valerie Adams. Kroglo je sunila 20, 58 metra. "To je bila moja zadnja tekma in moram priznati, da sem zelo utrujena. Vesela sem, da sem konstantno dosegala daljave prek 20 m," je dejala štirikratna svetovna prvakinja.

Ne spreglejte